Deutz-Fahr har med den tredje generation C9000-mejetærsker løftet komfortniveauet markant, og strømlignet det med traktorerne.

Med længere halmrystere, større korntank, ny elektronisk transmission og et armlæn fra producentens traktorer, så har Deutz-Fahr virkelig opgraderet den tredje generation af C9000-rystemejetærskerne.

C9300-serien dækker to modeller: C9305 med fem rystere og C9306 med seks rystere. Modellerne blev ved modelskiftet til tredje generation monteret 7,7 liters Mercedes Benz-motorer i motorrummet, som yder henholdsvis 353 hestekræfter i den fem rysteres maskine og 381 hestekræfter i den seks rysteres maskine.

I denne udgave af PowerGear kigger vi i en Preveiw nærmere på topmodellen, som desuden kan udstyres med et 30 fod skærebord.

Fokus foran

Foruden muligheden for et 30 fod skærebord på den seks rysteres maskine, så er der som standard tilt af sluget med to hydrauliske stempler i hver side af sluget. Justeringen kan ske i et interval på 20 grader.

Ønsker man en variabel knivgang i sit skærebord, så tilbyder Deutz-Fahr også den løsning både i en 28 og 30 fods udgave, hvor kniven kan arbejde i et interval på 700 millimeter.

For en bedre fordeling af materialet op igennem sluget, sidder der forrest i sluget en fødevalse med justerbare fingerer på. Selve sluget kan sammen med skærebordet reverseres, hvis der skulle komme fremmedlegemer eller forstoppelse i materiale-tilførslen.

rich-media-1
Alle mejetærsker justeringer og overvågning foregår i iMonitor-terminalen.

Traktor-komfort

Som chauffør bemærker man tydeligt de store ændringer på C9300-serien, når man indtager førersædet. Til højre for førersædet er der kommet et identiske højre armlæn, som man kender det fra Deutz-Fahr traktorer. Faktisk minder komfort-niveauet på mange måder om komforten i Deutz-Fahrs traktorer. Selve kørehåndtaget har en del flere funktioner end det traditionelle kørehåndtag, som kendes fra 6,7 og 9-serien, og derfor er der kommet et andet kørehåndtag i mejetærskeren.

Det nye kørehåndtag er faktisk identisk med det, som Deutz-Fahr har monteret i deres kompakt-traktorer.

Fra højre armlæn styres alle mejetærskerens funktioner, og det hele overvåges fra den otte tommer iMonitor forenden af højre armlæn.

rich-media-2
Der er kommet mere elektronik i kabinen og kørehåndtaget er kendt fra Deutz-Fahrs kompakt-traktorer.

Terminalen er også kendt fra traktorverden og rummer både navigation med trykknapper og touch.

Skærmen kan justeres sidevejs, og alle områder på mejetærskeren kan kontrolleres herfra.

Kørehåndtaget styre mejetærskerens fremdrift elektronisk, og derfor er håndtaget fjedre påvirket.

Når der er tale om et elektronisk indgreb, betydet det blandt andet, at Deutz-Fahr nu har gjort det muligt at lave en cruise-hastighed for høstarbejdet.

rich-media-3
C9300-serien kan leveres med op til 30 fod skæreborde.

Over halmsnitteren

Tærskeværket på C9300-serien ser mere eller mindre ud, som det altid har gjort på mejetærskere fra Deutz-Fahr. Der er dog enkelte ting, som er ændret. Eksempelvis leveres maskinen nu med længere halmrystere, og på den måde sikrer man, at halmen i enden af maskinen ikke ledes under halmsnitteren, når den ikke benyttes, men i stedet over halmsnitteren.

Det har betydet, at halmsnitter-enheden bag på den nye generation er markant anderledes end den tidligere.

rich-media-4
C9300-serien kan leveres med op til 30 fod skæreborde.

Dobbelt snegl

Når der skal læsses korn af, kan det ifølge Deutz-Fahr ske med 120 liter i sekundet.

Som standard er maskinen udstyret med to snegle i bunden af korntanken: en på 260 millimeter i diameter og en på 200.

rich-media-5
C9300-serien kan leveres med op til 30 fod skæreborde.