Til salg-skiltet kommer snart op ud for en række vådområder og landbrugsarealer, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse. Det sker, når Landbrugsstyrelsen sælger ud af 13 forskellige landbrugsjorde og naturarealer, som siden 2014 er blevet omlagt fra lavtliggende landbrugsjord til natur.

Ud af de 13 arealer er ni i Jylland, mens der er to på Fyn og to på Sjælland. Det største område er 140 hektar, mens det mindste er ni hektar. De 13 arealer dækker i alt 700 hektar, hvoraf 600 hektar er vådområder, mens de sidste 100 hektar er landbrugsjord, som er i overskud fra tidligere jordfordelingsprojekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrugsstyrelsen gennemfører jordfordelingsprojekter over hele landet, hvor lavtliggende landbrugsjord føres tilbage til vådområder. Det giver både nye naturperler og er samtidig med til at mindske udledningen af kvælstof og fosfor. I år har vi 13 områder, som venter på nye ejere, siger enhedschef Palle Graversgaard.

Stort set alle interesserede kan byde på et naturareal, mens der er særlige krav de 100 hektar landbrugsjord.

På nogle af naturarealerne kan man afgræsse og tage høslæt, men man må ikke gøde, sprøjte eller lægge arealerne om. Mange af arealerne kan man desuden modtage grundbetaling på.

Du kan læse mere om de forskellige jorde på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.