Karl Mertz er blevet forhandler af XROT hybrid fjernstyret rotorklipper på Sjælland.

XROT har en række særlige kendetegn der adskille den fra andre fjernstyrede klippere. Hybride bånd (ingen hydraulik på maskinen), dette gør, at den er særdeles velegnet til at bruge i følsom natur. Direkte træk på kniven fra motoren og det ekstreme lave tyngdepunkt, gør den stabil på skråninger. Meget lav egenvægt (300 kg) gør at den kan køre hvor andre maskiner trykker for meget, skriver Karl Mertz i en pressemeddelelse.

- Det at XROT er hybrid gør, at der er mindre effekttab og bedre kontrol med klipperen. Det elektriske transmissions system gør, at der ikke er risiko for olie lækage og gør derfor XROT perfekt at bruge i fredede områder, fortæller Thomas Mitko Andersen fra Karl Mertz.

- Fjernbetjeningen er meget nemt at bruge. Det kræver ingen oplæring for at kontrollere XROT. Alle funktioner på maskinen kan kontrolleres fra fjernbetjeningen. XROT klarer skråninger med meget stor hældning uden problemer. Grene op til tre-fire centimeter i omkreds klare den også meget nemt, fortæller Thomas Mitko Andersen.