"Det er ikke fagligt korrekt, hvad han siger", udtaler administrationschef Bente Andersen fra foreningen Bæredygtig grundvandsbeskyttelse i sit seneste debatindlæg, hvor hun sigter på Formanden for Økologisk Landsforening.

Det er ikke fagligt korrekt, hvad formanden for Økologisk Landsforening siger i den seneste beskyldning mod landbruget for at forurene dansk drikkevand med stofferne Glyphosat og MCPA. Begge disse stoffer findes i helt almindelige husholdninger. De bruges altså af private mennesker, som er helt uden uddannelse eller den mindste vejledning i brug af sprøjtemidler. Det er derfor ufagligt, når økologernes egen formand beskylder landbruget for noget som haveejere og andre, som er ukendte i omgang med sprøjtemidler, kan have forårsaget. Det er ikke en rimelig omgang med fagligheden.

Det er glædeligt, at økologiformanden nu selv erkender, at hans udtalelser om to stoffer var forkerte. Dermed redder han sig måske ud af en retssag for at bagvaske landbruget. Men hans udsagn er heller ikke dækkende med hensyn til de to andre stoffer, som altså både bruges af landmænd og af private. Hvilket grundlag har man så for at hænge landbruget ud.

Fagligheden er tilsidesat i en sådan grad, at man kun kan kalde det systematisk. Først må han erkende, at hans udtalelser om to stoffer og landbruget var decideret forkert.

Dernæst vildleder han om yderligere to stoffer. Tilsammen fremkalder han det indtryk, at konventionelt landbrug sviner med sprøjtemidler, og det er vel egentlig også det billede, som passer allerbedst ind i det økologiske drømmeunivers.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sluttelig undlader han at fortælle, om hans forening modtager offentlig støtte til sine kampagner. For hvis det er tilfældet, er det naturligvis alvorligt, at statspenge bliver brugt til at fremkalde myter om det vidensbaserede konventionelle landbrug.