Agrovi inviterer til Handelsinfo, hvor deltagerne kan blive klogere på strategisk planlægning af økonomi.

Efter et langt økonomisk opsving, står vi sandsynligvis over for en hård recession inden for de næste par år. Derfor er det allerede nu vigtigt at sikre sig, så man ikke kommer i farezonen, når konjunkturerne vender i den næste nedgangsperiode.

- På trods af centralbankens alternative instrumenter, kan en recession ramme den enkelte landmand hårdt, hvis han ikke har taget de fornødne forholdsregler og sikret sig mod lavkonjunktur. Men det er langt fra de fleste, der har tiden og overskuddet til at tænke på det i en travl hverdag, siger Elisabeth Skadhauge, økonomikonsulent i Agrovi.

Konkret hjælp til Handelsinfo

Agrovis egne AgroMarkets-konsulenter er gået sammen med chefanalytiker hos AgroMarkets, John Jensen, og tilbyder to Handelsinfo-arrangementer, hvor deltagerne bliver ført igennem de vigtigste pointer for at sikre en øget økonomisk sikkerhed for den enkelte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er vores erfaring, at deltagerne har mere mod på at kaste sig over den strategiske planlægning af deres økonomi, når vi lige får kridtet banen op sammen med dem med de vigtigste pointer. Blev man hårdt ramt under den forrige finanskrisen, er der i hvert fald god grund til at sikre sig bedre til de kommende år, siger John Jensen.

I et rentemarked, der er faldet igen og igen, kan det også være svært at navigere i de mange forskellige typer lån, men også her er der konkret hjælp at hente til Handelsinfo.

- Hvis vi fortsat følger Japan, så vil renten i Danmark være endnu lavere i 2035. Så hvorfor låse renten nu, når centralbankerne vil sænke den? Fast rente er for de landmænd, der har skatteevne og som tror på en mulig kursgevinst, når renten engang skal stige igen. Det har selvfølgelig også lidt at sige, hvordan man er som person, for man skal også kunne sove godt om natten med variabel rente, siger John Jensen.

Chefanalytikeren råder desuden til, at man, hvis man omlægger sine lån, også husker, at der skal være penge til en selv, når man konverterer - ikke om 30 år, men her og nu. På Handelsinfo informeres der også om, hvad der ligger af omkostninger i en konverteringsproces, så man bedre kan tage en beslutning sammen med sin økonomikonsulent.

Handelsinfo afholdes tirsdag 24. september. I Ringsted om formiddagen og i Maribo om eftermiddagen.