Da Lars Lundtang opdagede en tyv i sit hjem, tog han sagen i egen hånd. Han fulgte efter tyven ud på vejen og ind på bagsædet af flugtbilen.

Mandag eftermiddag blev en noget usædvanlig dag for Lars Lundtang, der driver et landbrug på Ærø. Det begyndte lidt over middag, hvor han kom ind fra marken, fordi han skulle have sig lidt at spise.

- Inde i huset kunne jeg mærke, der var gennemtræk, og der var et vindue som stod åbent, fortæller Lars Lundtang.

Kort efter opdagede han en mand, der løb ud af døren.

- Han var på vej ud mod vejen, så jeg løb efter ham og greb fat i armen på ham. Jeg spurgte, hvad han lavede i mit hus og fik på gebrokkent dansk det svar, at han skulle veksle penge til kartofler.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den søforklaring hoppede Lars Lundtang ikke på. Tyven kunne jo se der ingen var hjemme, og man går jo ikke bare ind i et fremmed hus. Så han holdt godt fat i armen på manden.

Sprang ind på bagsædet

Kort efter kom tyvens medsammensvorne kørende i en Peugeot 308 for at samle ham op. Lars Lundtang havde stadig fat i tyven og skulle nu tage en beslutning om, hvad kan skulle gøre.

- Jeg handlede bare. Så jeg greb fat i håndtaget til bagdøren og sprang ind på bagsædet af bilen, fortæller han.

Lars Lundtang nåede ikke at tænke over, at han måske kunne blive kørt et øde sted hen og få nogle tæsk.

Tyvene havde dog taget en anden beslutning, og det var at komme afsted. Så med Lars på bagsædet gik det afsted med kurs mod Ærøskøbing.

- Jeg havde heldigvis min telefon med, så jeg ringede nummer 114, men kom ikke igennem. Så fik jeg den tanke at ringe til en ven og bede ham køre sin bil ud for at spærre vejen. Det lykkedes heller ikke.

Tyvene var selvfølgelig ikke begejstrede for at have Lars siddende i bilen, så de begyndte at forklare ham, at de ville melde ham til politiet for ulovligt indtrængen i deres bil.

Fotograferede tyvene

- Så foreslog dem at vise vej til stationen. Det gik dog ikke så godt, og så fik jeg faktisk en skideballe af dem for at være dårlig til at vise vej, fortæller Lars og fortsætter:

- Jeg fotograferede tyvene med min telefon og fik også den tanke at ringe til den lokale Falckstation, hvor en af redderne er gift med en af vores betjente. Hun ville så prøve at få fat i politiet.

- Jeg fandt ud af, at tyvene skulle med færgen, men der var længe til den næste gik. Og så tilbød de minsandten at køre mig hjem igen. På den sidste halvdel af hjemturen kunne jeg så se, at en politibil kom op bag os. Det var de to af øens fire betjente.

Tyvene, der er midaldrende tyrkere, blev anholdt, og de viste sig at være gamle kendinge af politiet.

De er sat på fri fod igen, men der kommer et retsligt efterspil.

Heldigvis for Lars Lundtang fik han ikke stjålet noget.