I samarbejde med Jammerbugt, Vesthimmerlands og Mariagerfjord kommuner tilbyder Agri Nord gratis sundhedstjek til landmænd.

I samarbejde med Jammerbugt, Vesthimmerlands og Mariagerfjord kommuner tilbyder Agri Nord gratis sundhedstjek til landmænd. Målet er at forebygge sygdomme og øge trivslen, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

I børnebogen "Bondegårdshistorier" er der en historie om en landmand, der bliver sat på kur af sin kone, fordi hun mener, han er for tyk. Kuren består kun af salat og gulerødder, og landmanden ender med at stjæle æg fra hønsene om natten, fordi han er så sulten.

Helt så firkantet behøver det ikke at være, hvis man vil have en sundere livsstil, men historien er ifølge socialrådgiver i Agri Nord, Tine Borup Vestergaard, et meget godt eksempel på den gængse opfattelse af sundhed.

- Små positive livstilsændringer kan være med til at gavne helbredet, men det kommer ikke af sig selv. Derfor opfordrer vi landmænd til at tage imod tilbuddet om et gratis sundhedstjek gennem projektet "syn for sagen", siger Tine Borup Vestergaard.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Projektet "syn for sagen" er et samarbejde mellem Vesthimmerland, Mariagerfjord og Jammerbugt kommuner om at fremme borgenes sundhed. Projektet er finansieret af sundhedsstyrelsen, det løber over tre år og udbydes til borgere, der er tilknyttet landbruget. Agri Nord hjælper kommunerne med at etablere kontakt til landmænd.

Forbyggelse

Ved at øge sundheden på arbejdspladsen kan trivslen fremmes og sygefraværet sænkes. I sidste ende kan det medvirke til at fastholde de ansatte i virksomheden. Dermed giver et sundhedstjek både gevinst for den enkelte medarbejder, for virksomhedens bundlinje og for kommunen som helhed.

- Vi kan se, at vi med sundhedstjekkene kan være med til at opspore symptomer på kronisk sygdom på et tidligt stadie, og det kan være med til at forebygge udviklingen eller forværringen af symptomer, så de senere udvikler sig til egentlig kronisk sygdom, siger projektleder fra Mariagerfjord Kommune, Anders Ring i pressemeddelelse fra Agri Nord.

Det er især sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, KOL og muskel-skeletlidelser, der kan opsporet på tidlige stadier, og "syn for sagen" har allerede nu gennemført flere succesfulde helbredstjek.

- Vi har i projektet indtil videre gennemført helbredstjekkene hos Agri Nord i Hobro. Det har fungeret rigtig fint, og vi har fået gode tilbagemeldinger fra de borgere, som har fået et sundhedstjek og forbedret sundheden, siger Anders Ring.