Kuren mod lave priser er endnu lavere priser og i øjeblikket er det svært at finde de positive lyspunkter og historier i markedet. Det meste tenderer negativt med høje udbytter og svag efterspørgsel. Samtidig er fondene igen begyndt at gå "short" forud for torsdagens WASDE-rapport, i takt med at konditionerne for de amerikanske majs- og sojaudbytter bedres efter en hård start. Således blev fredagen endnu en rød en af slagsen i afgrødemarkedet, om end tempoet i prisfaldene er aftaget i sin fortsatte søgen på den sæsonmæssigt bund, skriver Jyske Markets.

Majs/Soja

Informa estimerede fredag de amerikanske majsudbytter til 169,6 bushels/acre mod 167,8 sidste måned, og USDA's estimat på 169,5 bushels/acre. For sojabønner lyder september-estimatet på 48,4 bushels/acre, op fra 48,2 for en måned siden og USDA's 48,5. Informa er dermed endnu et analysehus i rækken, der bekræfter de mere positive produktionsudsigter for de amerikanske sommerafgrøder. USDA's tidligere så optimistiske prognoser er pludselig ikke så urealistiske længere, og begynder stille og roligt at blive priset ind i markedet i form af risikopræmier der bliver trukket ud. Vejret i USA tenderer varmere ind i oktober, og de længere vejrprognoser nedtoner derfor risikoen for frost, der øger sandsynligheden for USDA's udbytteestimater kan realiseres. Imidlertid forbliver de længere vejrprognoser i Sydamerika uden betydeligt nedbør frem til begyndelsen af oktober. Tørken er dog på inden måde et problem endnu og bliver først for alvor kritisk fra midten/slutningen af oktober, men det kan ikke undgås at det fører øget opmærksomhed med sig. På den korte bane er det helt klart torsdagens WASDE-rapport der præger billedet, men herefter kan fokus meget vel flytte mod Sydamerika.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvede

I hvedemarkedet har efterspørgslen haltet i et overforsynet marked. Den begynder dog at komme op i gear og matcher efterhånden sidste års tempo, men i modsætning til sidste sæson er forsyningerne denne sæson meget større, og det gør at der er hård konkurrence om at vinde købernes gunst. Udsigten til en stigende majsproduktion vægter også i hvedemarkedet med risiko for, at det kan presse den indenlandske amerikanske foderhvedeforbrug. Der udover forbliver dollaren stærk, og det bibeholder hvedeoprindelserne fra Europa og Sortehavet konkurrencedygtige.