USA: De er ofte ikke til at kende, når man møder dem i det amerikanske landskab. En Claas Lexion i brun og sort samt med Cat-logo. I efterhånden mange år har man konsekvent malet alle Lexion-mejetærskere til det amerikanske marked i Cat-farver, da amerikanerne pr. tradition kun køber maskiner, som er produceret i USA eller bære et amerikansk navn.

Men det er delvis fortid nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sammen med lanceringen af den nye Lexion-generation, vil vi fokusere på Claas-mærket i USA og derfor fremover sælge Claas-mejetærskerne i de traditionelle Claas-farver, fortæller Greg Frenzel, produktspecialist inden for traktorer og mejetærskere hos Claas' amerikanske hovedsæde i Nebraska.

rich-media-2
Greg Frenzel er produktchef hos Claas i USA, og han fortæller, at man i forvejen kender Claas-farverne i USA fra Jaguar-finsnittere og Claas-traktorer - men det er helt nyt at se farverne på Lexion-mejetærskerne.

Få hundred enheder

Mens Claas-mejetærskere har været solgt i Cat-farver, så er Claas-finsnittere og traktorer blevet solgt i de traditionelle Claas-farver. På nuværende tidspunktet er de amerikanske traktormærker ekstrem godt repræsenteret på hjemmemarkedet, og det kan derfor være svært at komme ind med en europæisk traktor i USA.

rich-media-3
Man har leveret cirka 150 Claas Xerion i USA, og cirka 100 Axion-traktorer. Der er tale om væsentligt flere Jaguar-finsnittere, som har bedre fat i markedet, men et nøjagtigt antal, vil Claas ikke ud med.

- Vi har cirka 150 Xerion-traktorer ude og køre, og cirka 100 Axion-traktorer. Vi hjælpes godt på vej at kendskabet fra vores Jaguar-finsnittere, som har forholdsvis godt fat i det amerikanske marked, fortæller han, uden at vil sætte stykantal på kørende Jaguar-finsnittere i USA.

På Farm Progress Show viste Claas den nye topmodel i Jaguar-serien, Jaguar 990, som du kan læse mere om HER.

Interessant bælte-traktor

På Farm Progress Show var der også primære på den nye Claas bælte-traktor i form af Axion 960 TerraTrac, som for første gang blev vist på Agritechnica i 2017 i Europa, men nu for første gang blev vist i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktoren ligner nu mere en færdig version, og der er endda også kommet nye stafferinger på siden af traktoren, som på sigt vil følge på de øvrige traktorer i Axion-serien.

rich-media-5
Den nye Axion 960 TerraTrac vakte stor opmærksomhed på den amerikanske messe.

- Vi forventer os ret meget af Axion TerraTrac, da amerikanerne i forvejen er glade for bælteløsninger, både på traktorer, mejetærskere og sneglevogne samt såmaskiner, fortæller Greg Frenzel.

Han påpeger, at han oplevede overraskende meget interesse for bælte-traktoren på Farm Progress Show.

- Det kommer en smule bag på mig, at interessen var så massiv under hele udstillingen, da vi er vandt til at skal kæmpe hårdt for opmærksomheden på det amerikanske marked - udelukkende på grund af, at traktorerne produceres i Europa.

rich-media-6
Claas er klar til faste kørespor på 12 meter i majsmarken. Her ses et 16 rækket Claas majsbord, som blev vist under markdemonstrationen på Farm Progress Show.