Efter specielt Claas-mejetærskere har været solgt i Cat-farver og med Cat-logo, skal de traditionelle Claas-farver nu fremhæves i Amerika.

USA: De er ofte ikke til at kende, når man møder dem i det amerikanske landskab. En Claas Lexion i brun og sort samt med Cat-logo. I efterhånden mange år har man konsekvent malet alle Lexion-mejetærskere til det amerikanske marked i Cat-farver, da amerikanerne pr. tradition kun køber maskiner, som er produceret i USA eller bære et amerikansk navn.

Men det er delvis fortid nu.

- Sammen med lanceringen af den nye Lexion-generation, vil vi fokusere på Claas-mærket i USA og derfor fremover sælge Claas-mejetærskerne i de traditionelle Claas-farver, fortæller Greg Frenzel, produktspecialist inden for traktorer og mejetærskere hos Claas' amerikanske hovedsæde i Nebraska.

rich-media-1
Greg Frenzel er produktchef hos Claas i USA, og han fortæller, at man i forvejen kender Claas-farverne i USA fra Jaguar-finsnittere og Claas-traktorer - men det er helt nyt at se farverne på Lexion-mejetærskerne.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Få hundred enheder

Mens Claas-mejetærskere har været solgt i Cat-farver, så er Claas-finsnittere og traktorer blevet solgt i de traditionelle Claas-farver. På nuværende tidspunktet er de amerikanske traktormærker ekstrem godt repræsenteret på hjemmemarkedet, og det kan derfor være svært at komme ind med en europæisk traktor i USA.

rich-media-2
Man har leveret cirka 150 Claas Xerion i USA, og cirka 100 Axion-traktorer. Der er tale om væsentligt flere Jaguar-finsnittere, som har bedre fat i markedet, men et nøjagtigt antal, vil Claas ikke ud med.

- Vi har cirka 150 Xerion-traktorer ude og køre, og cirka 100 Axion-traktorer. Vi hjælpes godt på vej at kendskabet fra vores Jaguar-finsnittere, som har forholdsvis godt fat i det amerikanske marked, fortæller han, uden at vil sætte stykantal på kørende Jaguar-finsnittere i USA.

På Farm Progress Show viste Claas den nye topmodel i Jaguar-serien, Jaguar 990, som du kan læse mere om HER.

Interessant bælte-traktor

På Farm Progress Show var der også primære på den nye Claas bælte-traktor i form af Axion 960 TerraTrac, som for første gang blev vist på Agritechnica i 2017 i Europa, men nu for første gang blev vist i USA.

Traktoren ligner nu mere en færdig version, og der er endda også kommet nye stafferinger på siden af traktoren, som på sigt vil følge på de øvrige traktorer i Axion-serien.

rich-media-3
Den nye Axion 960 TerraTrac vakte stor opmærksomhed på den amerikanske messe.

- Vi forventer os ret meget af Axion TerraTrac, da amerikanerne i forvejen er glade for bælteløsninger, både på traktorer, mejetærskere og sneglevogne samt såmaskiner, fortæller Greg Frenzel.

Han påpeger, at han oplevede overraskende meget interesse for bælte-traktoren på Farm Progress Show.

- Det kommer en smule bag på mig, at interessen var så massiv under hele udstillingen, da vi er vandt til at skal kæmpe hårdt for opmærksomheden på det amerikanske marked - udelukkende på grund af, at traktorerne produceres i Europa.

rich-media-4
Claas er klar til faste kørespor på 12 meter i majsmarken. Her ses et 16 rækket Claas majsbord, som blev vist under markdemonstrationen på Farm Progress Show.