For ti år siden var der kun få bygninger på en mark. I dag står et førende vækst- og innovationsmiljø for landbrugs- og fødevarevirksomheder.

Agro Food Park ved Skejby kan fejre ti års fødselsdag og i dag vidner 80 virksomheder og vidensinstitutioner og 1.200 medarbejdere om en fantastisk succes og en fortælling om, hvor langt man kan komme, hvis alle trækker på samme hammel.

Arla, Aarhus Universitet, SEGES, Teknologisk Institut er bare nogle få af de mange virksomheder og institutioner som i de smukke rammer ved Skejby dagligt arbejder for fortsat at gøre Danmark til verdens bedste producent af fødevarer og agroindustri. I 2019 flytte Aarhus Universitet FOOD ind i deres nye bygning i Agro Food Park.

- Det er gået utroligt stærkt i Agro Food Park i de sidste ti år. Fra bare at være nogle bygninger på en mark, kan man i dag se et helt nyt innovationsmiljø opstå lige uden for Aarhus. Og hver måned kommer der flere til, vi mærker stor interesse blandt fødevare- og agroindustrien for at blive en del af denne succes, hvor nærheden til vidensinstitutionerne, muligheden for at blive en del af et allerede etableret miljø og den gode infrastruktur er medvirkende til at virksomhederne søger hertil, siger direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen.

Placeringen er afgørende

En vigtig ingrediens i Agro Food Parks succes er at være det rigtige sted, nemlig i Aarhus og Østjylland, hvor mere end 700 forskere og videnskabspersoner er specialiserede inden for fødevare- og agroindustrien. Det er Europas højeste koncentration af fødevareeksperter inden for cirka en times kørsel.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Agro Food Park er en ubetinget succes. Miljøet har vokset sig til at blive et meget stærkt aktiv ikke kun for Aarhus, men for hele landet. Danmark nyder godt af, at den danske fødevareklynge er blandt verdens stærkeste fødevareklynger. Agro Food Park baner vej for øget samarbejde mellem aktørerne i klyngen, en styrket innovation, etablering af nye startups og scaleups samt tiltrækning af investeringer, virksomheder, ekspertise og talent til Danmark. Der er således al mulig grund til at fortsætte udbygningen og udviklingen af Agro Food Park. Vi ser fra Aahus Kommune frem til også de næste ti år at være en nær samarbejdspartner i dette arbejde, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.