Komfort og brugervenlighed spiller ofte en vigtig rolle, når der skal indkøbes maskiner og materiel til markarbejdet. Ifølge en af Sydsjællands største halmleverandører kommer man dog ikke uden om, at god garanti og attraktive priser giver luft i budgettet og frigiver ressourcer, når den travle høstsæson skal afvikles.

Martin Thomsen driver til daglig MTH Service fra sin gård ved Skælskør. Siden 2008 har den unge entreprenør og arbejdsmand beskæftiget sig med landbrugsarbejde, ligesom firmaet også opererer som maskinstation og entreprenør. Det er dog ikke mindst som leverandør af halm, at Martin Thomsen har slået sit navn fast blandt de sydvestsjællandske kraftvarmeværker. Som storleverandør til kraftvarmeværkerne i både Slagelse, Ringsted og Korsør presser og flytter han derfor dagligt store mængder halm, skriver MTH Service i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har travlt som aldrig før, og virksomheden har vækstet støt, siden vi begyndte at arbejde med halm for godt tre år siden, siger Martin Thomsen.

Kører i døgndrift

Til at løse opgaverne råder det lille tomandsfirma over forskelligt materiel, og her har ikke mindst teleskoplæsserne været på overarbejde i forbindelse med den seneste høstsæson. Og ifølge Martin Thomsen rummer teleskoplæssere en lang række fordele, når de anselige halmmængder skal bjærges.

- Det er en intelligent læssemaskine med en række egenskaber, som andre maskiner ikke rummer. Frem for alt er det et stort plus at arbejde med materiel, der er agilt og nemmere at navigere rundt med. Derfor har teleskoplæssere altid været fast inventar hos os, og vi bruger nogle, der er så kraftige, at de kan transportere en vogn med halm, fortæller han.

Med det omfattende markarbejde, som sensommeren har budt på, er det alfa og omega, at de daglige processer forløber så gnidningsfrit som muligt. Det er derfor ikke uden grund, at det seneste skud på stammen i MTH Services maskinpark er en teleskoplæsser. Martin Thomsen understreger, at den nye Bobcat TL 43.80 da også har vist sit værd i forbindelse med den netop overståede høst.

Giver luft i budgettet

Sådan lyder det fra Martin Thomsen, og han forklarer samtidig, at den nyindkøbte Bobcat også har haft en positiv effekt på driftsøkonomien hos MTH Service. Svenningsens Maskinforretning, som har leveret maskinen, tilbyder nemlig tre års reklamationsret. Og dette var et vigtigt parameter, da beslutningen om indkøb af en ny teleskoplæsser skulle træffes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når du investerer i nyt materiel, så giver det unægtelig en sikkerhed, at du tilbydes en reklamationsret svarerende til 3000 driftstimer. Samtidig er det altid en fordel med maskiner, der kan udføre opgaverne til en mere attraktiv pris. Den omstændighed, at vi fik meget for pengene, da vi indkøbte denne maskine, har uden tvivl skabt luft i budgettet såvel som på marken. Ikke mindst i høsttiden, hvor hver en time skal udnyttes så effektivt som muligt, runder han af.