Hos Adamshøj blev der igår holdt en fin høst-salut, hvor mange Fendt-maskiner var sat i stævne til stor interesse for de fremmødte.

Den knap 70 hektar store mark ved Adamshøj Gods på Sjælland, var fyldt med Fendt maskineri fredag den 30. august 2019. Karl-Mertz havde i samarbejde med godset arrangeret en såkaldt Fendt Feldtag - lidt som man kender fra det tyske, som dog er i noget større skala.

Men på dagen var er alligevel samlet betydelig Fendt-grej sammen i form af tre Fendt Ideal 9T mejetærskere, den nye Fendt 939 Vario og Fendt 942 Vario, hvor sidst nævnte er udstyret tripple montering fra Skodborg Dækservice.

Desuden kørte der en Fendt 828 med Fendt 12130 bigballepresser og en Fendt 1050 Vario med Horsch Focus 6TD såmaskine.

rich-media-1
Den nye Fendt 942 Vario med Skodborg tripple-montering, 8-meter Köckerling Vector monteret på den grønne topmodel i 900-serien.

Anderledes dæk montering.

Fendt 942 med den lidt specielle dækmontering, er demonstrations-traktoren hos Karl Mertz A/S, som har monteret denne løsning på baggrund af en efterspørgsel.

- Vi har den seneste tid oplevet, at flere efterspørger en sådan montering, fortækker Henrik Jepsen, sælger hos Karl-Mertz.

Han fortæller, at fordelene ved denne montering er, at traktoren ikke bliver bredere end en større tvilling-montering, at der opnåes en bedre trækkraft og mulighed for kørsel med kun 0,4 bars lufttryk.

rich-media-2
Der er tale om demonstrations-traktoren hos Karl Mertz, som er blevet udstyret med denne lidt specielle dækmontering.

- Det handler i bund og grund om at få overført så mange hestekræfter som muligt, forklarer Henrik Jepsen.

Mange tilskuere, både fra ind og udland

Arrangørerne melder om en god opbakning til arrangmentet med mellem 150 og 200 fremmødte, og der var ikke blot tale om danskerne - men også flere folk fra det nordlige Tyskland havde lagt vejen forbi Adamhøj Gods til arrangementet.

rich-media-3
Fendt 1050 Vario i gang med såning af efterafgrøder.