Alternativet har fordelt ordføreskaber. Nyvalgte Susanne Zimmer bliver Alternativets miljø-, landbrug- og fødevareordfører.

Alternativet har på partiets sommergruppemøde 26. og 27. august fordelt ordførerskaber blandt de fem folketingsmedlemmer. Uffe Elbæk fortsætter som politisk leder.

Susanne Zimmer er valgt til partiets ordfører for natur, biodiversitet, miljø, landbrug, fødevarer, transport, dyrevelfærd, sundhed, psykiatri, ældre, skat, landdistrikter og øer. Hun blev valgt ind i Folketinget for Alternativet i Nordjyllands Storkreds ved valget i 2019.

Susanne Zimmer skriver på Twitter i forbindelse med sommergruppemødet:

- De fleste danskere kunne faktisk forbruge mindre, leve for mindre og få mere tid sammen med deres børn, deres forældre eller til dem selv. Vi tror på det gode liv, mere natur og et bedre klima.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ved folketingsvalget i juni 2019 fik partiet tre procent af stemmerne, hvilket var 1,8 procentpoint færre end ved valget for fire år siden. Partiet gik derfor fire mandater tilbage til fem.

Susanne Zimmer er opvokset på en gård ved Skørping og har drevet en gård med opfedning af tyrekalve og slagtesvin ved Jerslev i Nordjylland sammen med sin mand.

Den nye ordfører har en ambition om at omlægge hele landbruget til økologi. Som en af sine første opgaver peger hun også på multifunktionel jordfordeling, hvor blandt andet lavbundsjorde bliver taget ud af produktion og man fordeler jorde mere hensigtsmæssigt.

- Jeg bakker op om de tanker, og synes det lyder spændende. Jeg vil arbejde videre med de tiltag og muligheder, der allerede er sat i gang i Nordjylland, fortæller hun.