To økonomimedarbejdere hos Patriotisk Selskab undrer sig over, at mange landmænds kontorer stadig fungerer som for 20 år siden.

- Forretningen starter ved skrivebordet. Summax giver et bedre overblik og overskud, og selvom man står midt i marken eller nede ved maskinforhandleren, kan man straks søge det bilag frem, man skal bruge. Alligevel fungerer mange landmænds kontor stadig som for 20 år siden, og det undrer økonomimedarbejder Kirstine Bang Gormsen og løn- og økonomimedarbejder Jeanette Christensen, Patriotisk Selskab. Mød dem til et fyraftensmøde om Summax hos Patriotisk Selskab den 1. oktober, skriver Patriotisk Selskab i en pressemeddelelse.

Med Summax kan Ø90-brugere virkelig rydde ud i papirstakkene på skrivebordet og skabe overblik. Alligevel oplever man hos Patriotisk Selskab, at det kræver en indsats at vække interessen for Summax ude på bedrifterne:

- Vi har mange medlemmer, som bruger Summax og er glade for det, men samtidig har vi også gjort rigtig meget ud af at gøre vores medlemmer opmærksom på de mange muligheder i programmet. Man skulle jo tro, at alle ønskede sig et overskueligt bogholderi med så lidt papir som muligt, hvor regningerne kan bogføres hurtigt og nemt, og hvor man bare kan søge på "John Deere 6150", hvor som helst, når som helst, for seksempel når man står oppe ved maskinforhandleren ? og få alle bilagene på sin maskine frem. Det vil de fleste nok også gerne have, men alligevel må vi bare konstatere, at Summax ikke sælger sig selv ? og ikke er en lige så sjov investering som for eksempl en ny maskine, siger økonomimedarbejder Kirstine Bang Gormsen.

Brænder for driften

Løn- og økonomimedarbejder Jeanette Christensen fortsætter:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Man forstår jo i virkeligheden godt, at nogle landmænd tænker sådan. Hvis man brænder for driften, er administration ærlig talt bare lidt kedeligt. Man skal blot huske, at forretningen starter ved skrivebordet, og med elektronisk bilagshåndtering er det altså noget nemmere at danne overblik over økonomien. Når man bruger Summax rigtigt, kan man nemt se, hvad man bruger sine penge på uden at skulle sidde og bladre frem og tilbage i en masse mapper. Herudover sker rigtig meget i Summax automatisk og i færre arbejdsgange.

- Det er selvmodsigende, at landmænd er så glade for teknologi og store maskiner, mens deres kontor er fyldt med runesten og stadig fungerer som for 20 år siden. Det er vigtigt at følge med tiden, også på kontoret, så man ikke sakker bagud, siger de to økonomimedarbejdere.

Bedre automatisk aflæsning

Tirsdag 1. oktober afholder Patriotisk Selskab et fyraftensmøde for landmænd, der har eller overvejer Summax:

- Vi vil gerne vise, hvordan Summax virker, og hvad der er kommet af nye funktioner. Blandt andet kan man med vores nye Summax-app scanne bilag med mobilen og sende dem direkte til Summax. Når man er koblet op til appen, vil Summax selv kunne aflæse endnu flere af de bilag, man sender, uanset om man sender bilagene fra appen eller fra sin mail, fortæller Kirstine Bang Gormsen og Jeanette Christensen.