Mollerup Mølle vil nu forsøge sig med biodiesel i tanken til gavn for miljøet.

Der sættes nu gang i et forsøg med biodiesel i brændstoftanken i stedet for diesel produceret på grundlag af olie fra eksempelvis Mellemøsten. Mollerup Mølle sælger raps fra de nordjyske marker videre til blandt andet Emmelev A/S i Otterup, hvor der produceres biodiesel.

Biodiesel på lastbilen

Emmelev sender nu biodiesel retur til Mollerup Mølle, og det kan uden øvrige investeringer fyldes direkte i tanken på diesel-bilerne, som kører med stort set samme kraft og lige så langt på literen, som var de tanket med fossil diesel.

- Vi har besluttet i første omgang at køre på biodiesel med en foderbil og de maskiner, vi kører med her på møllen, så vil tiden vise i hvilken retning, vi skal. Først og fremmest må politikerne se på problematikken med afgifterne på brændstoffet, siger Jakob Pedersen fra Mollerup Mølle.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Øget fokus fra politikerne

Morten Simonsen, Emmelev, henviser til erfaringerne i Sverige, hvor en stor del af al diesel nu er biodiesel på grundlag af raps:

- Biodiesel er produceret på grundlag af raps fra danske marker. Restproduktet i produktionen er foderkager til kreaturer, og dermed spares miljøet for indkøb af sojakager. Politikerne bør overveje et øget forbrug af biodiesel som en del af klimaløsningen, siger Morten Simonsen.