Den danske virksomhed RN Solutions leverer LED belysning til landbruget. Selvom det kun er fem år siden, det første lys blev leveret, har virksomheden i dag kunder i 25 lande. Indtil nu har RN Solutions især beskæftiget sig med belysning til svine- og kvægstalden.

Lys til fjerkræ har virksomheden arbejdet en smule med tidligere, men har nu valgt at satse stort på netop denne branche med nye produkter - Poultry Farmlight.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har opgraderet og lavet en helt ny produktlinje af belysning til fjerkræbranchen - både til loftet som almindelig rumbelysning og til burene, fortæller Rune Nielsen, der er direktør hos RN Solutions, og fortsætter;

- Der er et stort marked for fjerkræ, og der sker rigtig meget med udviklingen af stalde i branchen - ikke kun i Danmark, men også i udlandet. Vi skal selvfølgelig være med, så derfor valgte vi også at lave lys til fjerkræ, som vi har udviklet på i nogle år og gjort bedre og bedre.

Lys uden flimmer

Ifølge Rune Nielsen findes der selvfølgelig allerede belysning til fjerkræ, men ikke i samme kvalitet som hos RN Solutions.

- Normalt er et lyssystem til fjerkræ lidt kompliceret, da elektrikeren skal montere transformere og så videre. I vores lys er alt bygget sammen, så kunden skal bare have adgang til 220 volt. Vores er en færdig løsning, som man selv kan samle. Derudover har vi tilføjet stærke kabler, fortæller direktøren, der lægger vægt på, at lyset til fjerkræ helst skal overholde nogle særlige regler, for at fjerkræene har det bedst muligt.

- Lys til fjerkræ skal kunne dæmpes, og så må det absolut ikke flimrer, da de ellers får stress. Derudover skal nogle have gult lys, mens andre skal mere klart lys, forklarer Rune Nielsen, der allerede har solgt det første lys fra den nye produktlinje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nemme produkter

Hos RN Solutions er de på nuværende tidspunkt fire medarbejdere. Produkterne bliver udviklet i Danmark og produceret i Kina.

- Vores lys er LED, det skal være nemt at sætte op, nem at lave service på, kunne tåle ammoniak og at blive vasket. Vi laver det, som landmanden kan lide og har brug for, siger Rune Nielsen om produkterne, som kunderne oftest selv sætter op både i kvæg-, svine- og fjerkræstalden.

Direktør hos RN Solutions er selv tidligere landmand, og det er derfor nemt for ham, at få inspiration fra kunderne.

- Vi kombinerer landmands-tankegangen, el-tankegangen og produktivitet. Dét, at jeg forstår landmanden, gør det nemmere at udvikle produkterne, siger Rune Nielsen, der tilføjer, at der altid er nye idéer og projekter i støbeskeen hos RN Solutions.

Virksomheden forventer, at der allerede er nye produkter klar til efteråret.