Erling Bonnesen forslår miljøministeren at udtag statens lavbundsjorder først, så vandet kan komme væk fra markerne, vejene og byerne.

- Der kommer mere vand i fremtiden i visse perioder, og derfor er det vigtigt i forbindelse med det kommende arbejde på vandmiljøområdet, at det sikres, at vandet kan afledes og komme væk fra markerne, vejene og byerne, siger Erling Bonnesen, folketingsmedlem for Venstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har set vandet stå op i byer, på veje og på markerne. Flere veje, parkeringspladser og større befæstede arealer øger også behovet for fremadrettede løsninger på området. Derfor er det vigtigt for hele samfundet, at der sikres gode holdbare løsninger, der kan håndtere udfordringerne med mere vand, siger Erling Bonnesen, tidligere miljø- og fødevareordfører og netop genvalgt til gruppesekretær for Venstre og tingsekretær for Folketingets formand.

Bonnesen mener, at det er relevant at starte med at tjekke op på, hvor store lavbundsarealer staten selv råder over, og som kan indgå i planlægningen med udtag af visse lavbundsjorder.

Erling Bonnesen har stillet følgende to spørgsmål til miljøministeren 1. august:

Spørgsmål 1.

Miljøministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at der i forbindelse med arbejdet på vandmiljøområdet, vandplaner, vandløbsforvaltning mv. foretages en koordinering til det påtænkte arbejde med udtagning af visse lavbundsjorder, herunder redegøre for hvor store arealer staten ejer af lavbundsjorder, og heraf hvor store af disse arealer der fortsat har landbrugsmæssig funktion, og hvordan ministeren vil inddrage lavbundsarealer ejet af staten, i den påtænkte planlægning med udtagning af lavbundsjorde af drift til naturformål, vandparkeringspladser, samt andre klima- og miljøformål med videre.

Spørgsmål 2.

Miljøministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren vil sikre, at der i forbindelse med arbejdet på vandmiljøområdet, vandplaner, vandløbsforvaltning mv. foretages planlægning og koordinering, således at følgende formål opfyldes og redegøre for hvordan opgaverne hermed løses:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mere vand der skal håndteres som følge af klimaudfordringerne.

- Natur og miljøinteresserne varetages, herunder i vandløbene.

- Afvandingsbehovene fra markerne, vejene, byerne mv. skal sikres, så vandet kan afledes og komme væk.