I den fornyede konflikt om lederskab i Tysklands største slagterivirksomhed, Tönnies Group, vil Robert Tönnies, der er søn af stifteren af virksomheden, Bernd Tönnies, sælge virksomheden, skriver det tyske medie Agrarheute.

Co-partneren, Clemens Tönnies, der er onkel til Robert Tönnies, er ikke med på idéen om at sælge virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter en voldgiftssag i 2017 lavede Tönnies en aftale om, at gruppen ville blive solgt, hvis der skulle opstå uenigheder igen. Og det er netop det, som Robert Tönnies mener, der er sket nu.

Den tyske pølsevirksomhed Bell Food Group er blevet overtaget af Tönnies, og Robert Tönnies har følt sig udeladt.

I henhold til retssagen, som skal forhandles af et privat voldgiftsråd, har der i de senere år været gentagne tvister om tilbagetrækning af midler, kontrakter om arbejde i Tönnies og om dyrevelfærd. Derfor har salget af Tönnies-gruppen været i forhandlinger i flere måneder.

Robert Tönnies ønsker nu at implementere exit-aftalen, der er fastlagt i foreningsaftalen og indlede en salgsproces. I dette tilfælde kan den anden side af familien også fungere som køber af virksomheden.

- Uanset hvad min nevø gør, og hvad han har tænkt på i årevis, vil min søn Maximilian og jeg ikke sælge virksomheden, sagde Clemens Tönnies, der leder familievirksomheden operationelt.