I år havde 79 børn, drenge og piger i alderen 11-15 år tilmeldt sig. Nogle er gengangere og andre helt nye. Deltagerne kom fra flere steder i Jylland, blandt andet fra Vejle, Herning, Brovst, Ålborg og Randers. Derudover fra Viborgs opland med en radius af cirka 30 km. I år var halvdelen af deltagerne piger.

- Deltagerne har inden de starter på campen valgt om de vil være en del af tekniklinien eller dyrelinien. Her er der en klar fordeling, pigerne har valgt dyrelinien og drengene har valgt tekniklinien. Det overrasker os ikke, fortæller Birgitte Andersen, Forstanderinde på Asmildkloster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Minicamp med 29 børn og 21 bedster. Foto: Asmildkloster Landbrugsskole.

Dyrelinien

På tekniklinien skulle de blandt andet arbejde med biler, traktorer og GPS, det foregår på skolens gård på Ålborgvej. På dyrelinien skulle der besøges grise og køer, fanges fisk og indfanges kyllinger som skal tilberedes til en god middag. Heste og ridning er også en del af programmet på dyrelinien. Udover det planlagte program kom deltagerne frit vælge eftermiddagsaktiviteter såsom besøg i svømmehallen, bowle, besøge mink , eller med på besøg på Haverdal praktiske landbrug. Om aftenen kørte de gokart, så film, og hyggede rundt på skolen med forskellige aktiviteter.

Torsdag ventede Landskuet i Herning. Campen sluttede af med fællesspisning torsdag aften, sammen med far, mor og søskende.

rich-media-3
Minicamp på gårdbesøg. Foto. Asmildkloster Landbrugsskole.

Som noget nyt i år tilbød Asmildkloster Landbrugsskole Minicamp. For børn i alderen 6-10 år ifølge med en "bedste".

På SommerCampen og Minicampen er der tilknyttet 10 medarbejdere fra skolen samt 12 frivillige elever som er under uddannelse til landmand.