En god traktor koster det, den koster, men det er ikke altid nødvendigt at investerer i en helt ny maskine, hvis behovet kan dækkes midlertidigt. Semler Agro præsenterer i dag et nyt udlejningskoncept, Re-leasing, der gør det muligt at leje en fuldt ud køreklar og gennemtestet John Deere traktor i 10 uger til en fast pris. Traktorerne er ny - eller nyere brugte eller demo topmodeller, der maksimalt har fem år på bagen ? ofte mindre. Med i prisen følger 40 køretimer om ugen og forsikring. Den faste pris gør det let for landmændene at udregne den præcise kostpris for at køre hvis man står og mangler en ekstra traktor i en periode.

- Vi ser en verden i forandring, der bevæger sig mere mod leje og leasing. Det er attraktivt for kunderne, da de kan beregne deres præcise omkostninger. I dag lejer nogle landmænd helt nye maskiner, men i langt de fleste tilfælde kan opgaverne løses med en nyere brugt traktor i perioder med spidsbelastning. Vi giver leasing-modellen et twist, siger Morten Skau Foged fra Semler Agro, der har ansvaret for udrulningen af det nye koncept.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vurderer, at man kan spare mellem 20-50 kroner i timen, afhængig af model, i forhold til at leje en ny traktor. Det nye koncept lanceres og testes i de næste måneder, hvis det, som forventet bliver modtaget positivt udrulles konceptet i større skala til efteråret. Lejeperioden på 10 uger og 400 køretimer er skræddersyet til sommerens og efterårets intensive markarbejde, hvor man ofte har brug for ekstra hestekræfter.

Følger udviklingen

Ifølge Morten Skau Foged er der stigende interesse for udlejning på markedet, og selvom det nye koncept potentielt kan påvirke salget af nye maskiner, så er det stadig den rigtige vej at gå for Semler Agro.

- Det er rigtigt, at vi lever af at sælge maskiner, men vi er altså sat i verden for at servicere de danske landmænd og imødekomme deres behov. Så vi må naturligvis følge med udviklingen og tilbyde nye services til glæde for vores kunder, siger Morten Skau Foged.

Det koncept indbefatter indtil videre kun traktorer, men Semler Agro afviser ikke, at Re-leasing konceptet udvides med andre typer maskiner.

- Lige nu er det kun traktorer med 100 hestekræfter og op efter. Vi skal gøre os nogle erfaringer og udvider gerne, hvis vi mærker, at kunderne efterspørger et større udvalg. Og så har vi selvfølgelig stadig vores traditionelle udlejningsmodel, hvor man selv kan bestemme perioden, tidsforbruget og antallet af hestekræfter, siger Morten Skau Foged, som glæder sig til at høre kundernes reaktioner på de nye og mere fleksible muligheder, som releasing tilbyder.