Svenske Mittx leverer en totalløsning til traktorens kabine, hvor lys og blik er integeret i samme løsning.

Sverige: Når man som dansker tager på Borgeby Fältdagar, er man aldrig i tvivl om, at der er tale om en svensk udstilling, når man kigger på de udstillede maskiner, som tilhører svenske maskinstationer og landmænd.

For der er altid ekstra lys og blink monteret. Selv de nyeste traktorer, som har flere tusinde lumen LED-lygter monteret fra fabrikkensside, bliver altid overgået i Sverige af maskinførernes eget præg.

Der findes derfor et utal af leverandør af lygter og lys, og ét af dem er Mittx. Den svenske forhandler har specaliseret sig i salg af en aluminiumsbøjle, som både indeholder LED-arbejdslys, samt LED-blitzlys.

Til mark og vej

- Bøjlen har både en mark- og en vej-tilstand, hvor man i marken vil kører med det ekstra arbejdslys, og på vejen vil benytte det ekstra blitz-lys, fortæller Leif Ångman, som er markedschef hos Mittx.

rich-media-1
Bøljen indeholder både arbejdslys samt bliz-lys. Alt sammen i LED-form.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Blitz-blinkene sidder med 40 centimers mellemrum hele vejen rundt om kabinen, så man kan umuligt være i tvivl om, at der kommer et køretøj kørende.

- Mange svenske landmænd og maskinstation har en som regel en vinterrute, hvor der skal ryddes sne og spredes salt, og her er ordentligt lys et must, både så man selv kan se noget, og så andre kan se en, fortæller den svenske markedschef, som også tilbyder montering af ekstra LED-arbejdslygter på bommen.

- Hvis det vi har integeret i bommen ikke er nok, så er det muligt at monterer ekstra lygter på bommen med nogle holder, som nærmest klikkes fast på bøjlen.

rich-media-2
Ekstra LED arbejdslygter kan let monteres på bøjlen. Leif viser her, at der stort set er tale om et click-on system, som dog fastgøres med en bolt. Men systemet er ret fleksibelt, så lygterne kan flyttes, så det passer til den enkelte kunde.