Den nye Socialdemokratiske regering er blevet enig med SF, Radikale og Enhedslisten om at fordoble det økologiske areal samt at fordoble både økologisk eksport og danskernes forbrug af økologi i 2030.

Danmarks ny socialdemokratiske regering har indgået aftale med SF, Radikale og Enhedslisten om at hæve ambitionerne for mere økologi i Danmark. Fordobling af det økologisk areal, samt fordobling af økologisk eksport og danskernes forbrug af økologi, er en del af en ambitiøse grønne satsning, som skal gavne naturen, klimaet, miljø og rent drikkevand i Danmark, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. Økologisk Landsforening er begejstret.

- Aftalen er et historisk gennembrud for økologi, og vi glæder os nu til det kommende samarbejde om udvikling af ny dansk økologipolitik, som kan realisere de ambitiøse mål, og fastholde Danmark som verdens førende økologiland, siger Paul Holmbeck, politisk direktør i Økologisk Landsforening, og tilføjer:

- Det kræver blandt andet nye investeringer i innovation, markedsudvikling og forskning. Ny viden, nye markeder og nye innovative løsninger, skal støtte de økologiske landmænd, virksomheder og madprofessionelle i at drive klimaomstillingen og skabe nye jobs i fødevarebranchen.

Økologi- og klimaomstilling i de offentlige køkkener

Det økologiske markeds- og innovationsindsats har været under afvikling de senere år. Omlægning af offentlige køkkener til økologisk og klimavenlig mad er også blevet nedprioriteret nationalpolitisk. Det håber Økologisk Landsforening af den nye regering laver om på.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Omstilling til økologi i offentlige køkkener har skabt sundere og klimavenlige måltider med mindre spild, mindre kød og mere grønt. Indenfor samme budget. Det er en klog velfærdsløsning. En klog klimaløsning, skabt med nyt håndværk og uddannelse ud i køkkenerne, siger Paul Holmbeck i pressemeddelelsen fra Økologisk Landsforening.

EU's landbrugspolitik skal være grøn

Økologisk Landsforening er også meget positive overfor aftalen om mål for sænkning af klimabelastningen i Dansk landbrug, samt at regeringen vil arbejde for en grøn omstilling af EU's landbrugspolitik, så den i fremtiden støtter landmænds handlinger for naturen og klimaet. En ny regering skal være med til at præge EU's kommende landbrugspolitik, som gælder fra 2021-2027.

- Det er meget positivt, at aftalen viser enighed om at omstille EU's landbrugspolitik så den i fremtiden bruger støttemidler til at motivere landmænd til nye handlinger for naturen og klimaet. Det er nødvendigt, at Danmark er en markant fortaler for disse ændringer, for mange lande er tilfredse med at bevare tingene, som de er nu, siger Paul Holmbeck.