Danish Crown er truet af færre slagtesvin og bedre priser i Tyskland, og det kan betyde lukning af et dansk slagteri.

Selvom den højere svineekspertise taler om mulighed for den bedste indtjening for svineproducenterne i en lang årrække, så er det dårlige tider på de danske slagterier. Så dårlige, at Danish Crown lufter risikoen for, at de kan være nødt til at lukke et dansk slagteri. Det skriver TV2 Nord i en artikel.

Det skyldes, at der bliver produceret færre slagtesvin, og at der er flere penge i at sende grise til slagtning i Tyskland.

Medarbejdere er nervøse

Situationen har indtil videre kostet Danish Crown et trecifret millionbeløb, og det kan betyde, at Danish Crown er nødt til at lukke et slagteri eller skære i medarbejdernes timer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en uholdbar situation, vi står i. Derfor er vi nødt til at reagere. De færre grise betyder, at vi udnytter vores kapacitet for dårligt, og det er dyrt. Vores omkostninger er markant højere, end vi havde budgetteret med, siger Søren F. Eriksen, direktør for svinekødsdivisionen til Danish Crowns personaleblad.

Det gør naturligvis de omkring 1100 medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Sæby nervøse.

Danish Crowns ledelse har på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort flere konkrete overvejelser om, hvor der eventuelt skal lukkes et slagteri.