Det Fynske Dyrskue har et samarbejde med OUH og Tryllebjerget, hvor alle de indlagte børn kunne komme gratis på dyrskue.

En af de familier, der besøgte dyrskuet og var vilde med maskin- og dyreudstillingen, var Familien Bjørn.

Rasmus Bjørn var på dyrskuet om søndagen med hans kone og to børn Olga og Otto. Olga, der er familiens yngste på knap to år, er indlagt på OUH med en hjernetumor og har været indlagt i de sidste 16 måneder. Det Fynske Dyrskue har et samarbejde med OUH og Tryllebjerget, hvor alle indlagte børn har mulighed for at komme gratis på dyrskue. Dette samarbejde nød familien godt af, da de søndag besøgte skuet.

- Olga bliver snart to år og har en storebror på fire år, så han nyder godt af muligheden for at komme lidt væk. Vi var af sted hele søndagen og børnene var vilde med dyrene og maskinerne. Olga nød at sidde i maskinerne og trykke på alle knapperne, siger Rasmus Bjørn.

Specielt klappekalvene ved Centrovice og de store maskiner vakte begejstring hos Olga.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er super glade for muligheden og blev taget godt imod ved billetsalget. Der var en følelse af at kunne gå i ring, så man fik set det hele - og så er det bekvemt at kunne hygge sig samtidig med fortsat at være tæt på sygehuset. Lå dyrskuet på Midtfyn, så var vi ikke kommet af sted, siger Rasmus Bjørn.

Olgas storebror Otto var specielt vild med de små kvæg ovre i staldene. For Olga var maskinerne det store hit og alt hvad der kunne styres, navigeres og siddes på, kom hun omkring.

Forandring fryder

Dette års dyrskue har været anderledes på flere områder. Det har været væsentligt for ledelsen og bestyrelsen at fastholde det traditionsrige dyrskue med dyrene og maskinerne og supplere op med et fødevaremarked, som ikke forventes at blive mindre til næste år.

Der er skabt nye samarbejdspartnere, som der fortsat skal udvikles på til næste år. Heriblandt kunst værket på Trylleriet, det tidligere Børnenes Hus, hvor Amir Hussein lavede en kunstværk med dyr og maskiner henover de tre dage. Kunstværket kan nu ses fra Kløvermosevej.

Under Skylineren var der alle dage talks, hvor Rasmus Erichsen om lørdagen kom direkte fra Folkemødet og snakkede om madspild. Bæredygtighed og åbenhed i landbruget var temaet da Birthe Erhardt Egdal fra Dalum Landbrugsskole gik på scenen, og søndag var der besøg af Fabian Vennekilde.

Næste års dyrskue er allerede planlagt og afholdes den 12., 13., og 14. juni 2020.