DLG har holdt rejsegilde fredag den 7. juni på det nye logistikcenter, hvor DLG's lager- og logistaktiviteter samles i Taulov Dry Port. Vicekoncerndirektør i DLG, Vagn Hundebøll, siger:

- Vi har set frem imod at holde rejsegilde på vores nye store og højteknologiske logistikcenter. Vi har længe villet samle vores distribution af sække- og pallevarer til vores landmandskunder centralt i Danmark, da vi i dag er spredt ud over 7-8 forskellige lokationer. Ved at samle aktiviteterne kan vi optimere vores logistik og forretning, tilbyde en bedre service til vores kunder og ikke mindst reducere vores omkostninger. Lejeaftalen med PFA og ADP er derfor helt i tråd med vores strategi og den måde, vi vil organisere os på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i øvrigt ikke det eneste rejsegilde DLG vil holde i juni måned, da DLG den 27. juni også holder rejsegilde på det kommende hovedsæde i Fredericia, som vil stå klar i sommeren 2020.

Logistikcenter i hjertet af Danmark

DLG's logistikcenter opføres og finansieres i et joint venture mellem pensionsselskabet PFA og havneselskabet ADP med DLG som lejere. Konstitueret CEO i ADP, Villads Kirkegaard-Jensen, siger:

- Med dagens rejsegilde er vi kommet et stort skridt videre i realiseringen af et nyt og moderne logistikcenter for DLG, og det er glædeligt, at vi i fællesskab kan fejre, at projektet skrider frem efter planen. Projektet er et strategisk vigtigt projekt for udviklingen af hele Taulov Dry Port. Vi indgik i 2017 et joint-venture samarbejde med PFA, og DLG's logistikcenter er det første store projekt i vores samarbejde. DLG's nye logistikcenter får en rigtig god placering centralt i forhold til deres kunder, og vi er overbeviste om, at byggeriet vil bidrage positivt til at optimere DLG's samlede lager- og logistikaktiviteter.

Udviklingen af Taulov Dry Port tager et yderligere strategisk vigtigt skridt, når PFA og ADP ultimo 2019 igangsætter byggeriet af et 49.300 m2 stort generisk lager- og logistikbyggeri. Dette byggeri vil understøtte områdets udvikling som ét af Danmarks vigtige knudepunkter for transport og logistik.

Vigtigt knudepunkt

Placeringen i Taulov giver DLG's kunder en række unikke fordele. ?Distributionscenteret gør Taulov til et vigtigt knudepunkt for os, da det er tæt på motorvejsnettet og Fredericia Havn. Vi kan dermed nemmere koble import og eksport af grovvareprodukter med lagerfaciliteter og videredistribution til vores kunder. Det bliver en stærk sammenhængende logistikkæde, som er afgørende for vores konkurrenceevne, siger Vagn Hundebøll og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi får ét samlet lager med høj service og kvalitetskontrol, og det er lettere for os at levere en ensartet høj service, da alle processer er fuldt digitaliserede. Den store volumen betyder, at vi kan optimere vores levering og hastighed til hele landet. Vi kan konsolidere en række ordrer til én samlet levering til vores kunder ? med en stor leveringssikkerhed. Samlingen af vores aktiviteter gør os altså mere effektive og giver en bedre kundeoplevelse med lavere omkostninger, så vi glæder os til at byggeriet står klart i januar 2020.

Det nye logistikcenter kommer også til at indeholde et samlet weblager for DLG-koncernens Land & Fritids-butikker, og DLG får desuden installeret en fuldautomatisk robot, der med stor effektivitet skal opsække de mange tons træpiller, der hvert år leveres til DLG's kunder.