To danskere var blandt Embla-vinderne, da der lørdag aften var prisuddeling af den nordiske madpris.

To danskere løber med priser ved årets uddeling af den nordiske madpris Embla. Fra Danmark vandt Claus Meyer i kategorien "Nordisk madkommunikatør 2019", og Anne-Birgitte Agger vandt i kategorien "Nordisk mad til mange 2019".

Det er anden gang, at den nordiske madpris bliver uddelt.

- Hele tanken bag Embla er at styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden, siger Lone Marie Eriksen, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder på den danske del af Embla.

- Derfor er vi er utrolig stolte af priserne, for vi har så meget godt i Norden. Smagfulde råvarer og rigtig meget innovation blandt madprofessionelle. Særligt stolte er vi, fordi vi i dag har vundet i hele to kategorier, fortsætter hun.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er de syv nordiske landbrugsorganisationer, herunder Landbrug & Fødevarer, der står bag den fælles nordiske madpris.

De danske jurymedlemmer, der har indgået i den nordiske jury, er Marie Sainabou Jeng, direktør i Koalition, Kenneth Wexiø, kulinarisk chef hos California Kitchen og Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer.

Prisen skal dele viden og erfaring

Priserne sætter fokus på råvarer og produktionsmetoder, bæredygtige koncepter, kommunikation samt de professionelle, der står bag det hele.

Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad.

Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande.

- 48 nominerede har dystet inden for de syv kategorier. Kvaliteten har været meget høj, og der har i den grad været fokus på nordiske råvarer, dyrevelfærd, nye forarbejdnings-metoder og høj grad af bæredygtighed, siger Lone Marie Eriksen.

Island var lørdag aften vært for prisuddelingen, der fandt sted i Koncerthuset Harpa i Reykjavik.

Prisuddelingen var kombineret med NKF-Konferencen (konkurrence for nordiske kokke og tjenere) med temaet "Kvinder og Gastronomi", hvor kokke fra hele Skandinavien deltog.