Politikere tog en tur til vestkysten for at blive klogere på de udfordringer, der optager vestjyderne.

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, der optager vestjyderne, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

På Stausholms strandenge ned mod Limfjorden blev de taget godt imod af fåreavler Nina Svanborg samt repræsentanter for projektet 'Får Til Kanten', Familielandbruget VEST-jylland, Naturplejenet Midtvest og DN.

Nina Svanborg fortalte om hendes fårs vigtige naturpleje af det internationale fuglebeskyttelsesområde. Afgræsningen er vigtigt for at bevare engene som fourageringsområde for træk- og ynglefugle. Ikke mindst for nogle af de truede engfugle, som EU yder store beløb til at skabe gode betingelser for.

Det er derfor et dilemma, at EU på den anden side også er med til at holde hånden over rovdyr som ulv og guldsjakal. Sidstnævnte angreb og dræbte sidste år over halvdelen af de får, som Nina Svanborg brugte til naturpleje for Naturstyrelsen på de sårbare arealer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Morten Løkkegaard fik en god forståelse for problematikken, hvor han er klar til at se positivt på en anden forvaltning, når husdyrholdernes ønske om at kunne forsvare deres husdyr bliver taget op i Europa-Parlamentet. Han pegede dog også på, at en del af løsningen ligger hos myndighederne her i landet, skriver Sagro.

De to EU-kandidater blev også orienteret det dato-tyranni, der betyder, at naturplejere skal slå arealerne på tidspunkter, hvor det er til skade for biodiversiteten på de sårbare arealer.