Fremtidens EU skal være både smallere og stærkere ? og unionens regler og konsekvenser bør være ens i alle medlemslande.

Sådan er det ikke i øjeblikket, hvor man overimplementerer EU-lovgivning i Danmark, eksempelvis indenfor regulering af landbruget. Se bare på vandmiljøområdet, hvor direktiverne siger, at vi skal forsøge at opnå ?god økologisk tilstand? med hensyntagen til, hvad det i øvrigt måtte have af omkostninger for de involverede parter. Men her er det så, kæden springer helt af for de danske myndigheder, der kræver god økologisk tilstand overalt. Punktum. Så skal vi åbenbart bagefter tage diskussionen om prisen og hvem der skal betale den, hvilket især interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug har kritiseret.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Vi skal i det hele taget undgå overflødig regulering med marginal effekt. Forskning, ny teknologi og internationalt samarbejde giver uden tvivl de stærkeste svar på grænseoverskridende klimaudfordringer og grøn omstilling. Og husk, at dansk landbrug i forvejen har mindsket CO2-udledningen med 17 % siden 1990, samtidig med at vi har øget produktionen, eksporten og samfundsindtjeningen ? ja, faktisk har vi reduceret CO2-udledningen med 40 %, hvis vi regner det ud per produceret enhed!

Klima- og miljøvenlig produktion i Danmark, der må lukke ned af misforståede klimahensyn, flytter blot til andre lande med større udledninger af f.eks. CO2. Klimaet og miljøet bliver ikke bedre af symbolpolitik og god samvittighed, tværtimod.