Store tunge maskiner, tonsvis af materialer, der skal flyttes, uventede reaktioner fra dyr - Landbruget kan være en farlig arbejdsplads, hvis man ikke har fokus på det, man står med nu og her.

Østjydsk Familielandbrug tager sammen med Landboungdom Region Aarhus fat på emnet sikkerhed i landbruget ved et aftenmøde den 22. maj i Søften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi har desværre set flere alvorlige ulykker hen over foråret, derfor må det være på tide igen at minde os selv og hinanden om at holde fokus på arbejdssikkerheden hjemme på bedriften, påpeger formanden for Østjydsk Familielandbrug Niels Jørgen Thomsen.

De tekniske rådgivere Hans Thostrup, LMO og Mogens Kjeldal, mKjeldal tager fat i de praktiske emner omkring sikkerhed ved kørsel med store maskiner på landeveje og i trafik og omkring sikkerheden i dagligdagen både for sig selv og medarbejdere hjemme i bedriften.

Blandt oplægsholderne er også Christine Hansen Birkegård fra Landboungdom, der på tragisk vis mistede sin mand ved en ulykke med en minilæsser for nylig. Hun sætter fokus på den situation familien havner i, hvis landmanden kommer ud for en arbejdsulykke og ægtefællen pludselig skal til at tage mere eller mindre over.

Der bliver naturligvis også tid til at vende egne spørgsmål og tale om, hvordan man på mest hesigtsmæssig vis indretter sig således, at arbejdet kan glide samtidig med at sikkerheden er i top.

De to foreninger værter for aftenen, så alle medlemmerne kan kvit og frit deltage.