Over halvdelen af danskerne er i dag overvægtige. Med usunde kostvaner følger en markant stigning i sygdomme som diabetes, kræft, hjertekarsygdomme, knæ- og hofteproblemer. Det kommer til at koste danskerne i gode leveår.

Landbrug & Fødevarer går derfor nu aktivt ind i kampen for at sikre danskerne de bedst mulige vilkår for et langt og sundt liv. Maden og måltidet bør være et integreret og aktivt virkemiddel i forhold til danskernes sundhed og velfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan ikke alene behandle os ud af fremtidens sundhedsudfordringer; vi er nødt til at arbejde for sundhedsfremme i alle stadier af livet. Et af de vigtigste redskaber til et sundt liv er en sund kost. Mad bidrager til sundhed, livskvalitet, selvværd og fællesskab. I Danmark er vi nogle af de bedste i verden til at producere kvalitetsfødevarer, og vi har derfor alle forudsætninger for at gøre mad og måltider til en sundhedsfremmer, siger Anne Lawaetz Arhnung, der er adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Fokus på mad og måltider

Med udspillet Sundere mad hele livet sætter Landbrug & Fødevarer særligt fokus på indsatser i børne- og ældrelivet og indsatser, der styrker evidens og oplysning om mad og sundhed.

Blandt forslagene er bl.a. styrkede rammer for mad og måltider i skolen gennem spisevenlige miljøer og tilskudsordninger for mælk, frugt og grønt:

- Vi ved, at omkring 75 procent af hverdagens måltider spises uden for hjemmet. Så for vores børn og unge er det vigtigt, at vi samarbejder om at skabe sunde tilbud, der kan understøtte læring og trivsel. Og for mange ældre, der kommer hjem efter et hospitalsophold, kan det være fuldstændigt afgørende for deres rehabilitering, at de modtager den rette kost og ernæring, hvis vi skal undgå unødige genindlæggelser, siger Anne Lawaetz Arhnung.

Sundere mad hele livet bliver lanceret i forbindelse med Madens Folkemøde