Når dette års dyrskue i Hjørring løber af stablen, bliver det samtidig en fejring af dets 50-års jubilæum.

Den 21. og 22. juni kan Hjørring Dyrskue, Fødevarer og Frilandsliv slå portene op for udstillere og besøgende endnu en gang. I år er det dog ekstra særligt, fordi begivenheden kan fejre 50-års jubilæum på pladsen på Aalborgvej i Hjørring.

Bestyrelsen bag dyrskuet har valgt at markere jubilæet med en stor udstilling med minder fra dengang.

- Vi får besøg af nogle af de folk, der var med for 50 år siden, og vi kommer til at lave en lille udstilling omkring, hvordan det så ud dengang, siger Lars Mellemkjær, der er formand for dyrskuet.

Dyrskuets historie går dog næsten 200 år tilbage i tiden. Før placeringen af dyrskuet faldt på Aalborgvej i 1969 var der tidligere forskellige placeringer rundt omkring i Hjørring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Høje forventninger

Lars Mellemkjær har været del af bestyrelsen for dyrskuet i flere år, men det er første sæson som formand, og han har høje forventninger til årets arrangement.

- Indtil videre kører det efter planen, men vi får selvfølgelig travlt nu da vi nærmer os, fortæller Lars Mellemkjær, og fortsætter;

- Vi har udvidet pladsen flere gange i de senere år, og er nu oppe på det største areal nogensinde. Vores maskinudstilling er næsten udsolgt. Så det er positivt at opleve, at udstillerne bakker op om dyrskuet, fortæller Lars Mellemkjær, der lige nu har cirka 130 maskinudstillere på listen.

Alle er velkommen

Ifølge formanden er målet at få 30.000 besøgende. Sidste år besøgte 26.000 mennesker dyrskuet i Nordjylland.

- Det kommer jo an på vejr og vind. Vi håber selvfølgelig på at få tiltrukket de landbrugs-interesserede, men også børnefamilierne og de borgere, der ikke har en naturlig tilknytning til landbruget, fortæller Lars Mellemkjær, og tilføjer;

- Vi har jo vores satsning på outdoor-område, hvor vi viser forskellige fritidsaktiviteter, som jagt, fiskeri og fugle. Det er også i den forbindelse, vi har ændret dyrskuets navn, så det har under-overskriften "Fødevarer og Frilandsliv".

Når formanden bliver spurgt, hvad de vigtigste faktorer for et godt dyrskue er, er han ikke i tvivl.

- En af hjørnestenene er selvfølgelig, at der kommer det antal dyr, der plejer. Vi synes, at udstillerne er gode til at støtte op om dyrskuet, og det håber vi også på, der kan lykkes i år, fortæller Lars Mellemkjær, der sammen med resten af holdet bag Hjørring Dyrskue har været i gang med planlægningen siden sidste års dyrskue.