Verdens største auktionshus for minkskind, Kopenhagen Fur, vil før sommer skære i medarbejderstaben. Faldende skindproduktion og priser tvinger virksomheden til at indskrænke.

- Kopenhagen Fur vil tilpasse sig den reduktion i skindmængde, som gennem nogen tid har været forventet i år og næste år. Det indebærer blandt andre tiltag, at virksomheden nu igangsætter en proces med henblik på at nedskalere personaleressourcerne på både funktionærsiden og timelønsdelen, i alt svarende til 130-150 fuldtidsstillinger. Virksomheden har i dag samlet set 520 medarbejdere, skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De senere år har der været en markedsmæssig ubalance, hvor afsætningen på hovedmarkederne verden over fortsat har været god, men hvor en kraftig vækst på udbudssiden har betydet faldende priser, og dermed også har udløst et helt forventeligt fald i produktionen af skind. Der har således gennem nogen tid været forventet en global reduktion i minkproduktionen på cirka 30 procent i år, og derfor vil der selvsagt komme markant færre skind til håndtering og salg i auktionshuset i 2020. Kopenhagen Fur må i sagens natur forholde sig til at skalere virksomheden ud fra denne ændring af skindmængden og dermed forretningsvolumen, skriver virksomheden.

Global markedsandel

På trods af nedskæringerne i medarbejderstaben vil Kopenhagen Fur fortsat være den største og toneangivende virksomhed i den globale pelsbranche, og den aktuelle markedssituation kan erfaringsmæssigt endda give anledning til, at den danske virksomhed på sigt øger sin globale markedsandel yderligere, idet flere minkproducenter verden over viser tillid og søger til den største markedsplads, skriver virksomheden.

- De danske pelsdyravlere, der ejer andelsvirksomheden Kopenhagen Fur, har ligeledes et solidt fodfæste i den internationale konkurrence og har over de senere år samlet set reduceret produktionen mindre end deres kolleger i udlandet. Den gode og kvalitetsprægede danske minkproduktion er således nu helt oppe på en markedsandel omkring 40 procent af den samlede verdensproduktion af minkskind, skriver Kopenhagen Fur.