Munters og KJ Klimateknik indgår samarbejde om ventilations- og klimastyringssystemer.

KJ Klimateknik, der leverer ventilations- og klimaløsninger til husdyrproduktion i landbruget, har netop indgået et strategisk samarbejde med Munters, som er verdens største producent af ventilationsudstyr til landbruget. Samarbejdet indebærer, at salg og service af Munters løsninger til det danske fjerkræmarked overtages af KJ Klimateknik.

KJ Klimateknik bliver således dansk eneforhandler til fjerkræsegmentet af Munters' samlede produktportefølje, som fortsat vil blive markedsført under det navn, branchen og kunderne kender.

- Samarbejdet er ikke mindst en styrkelse af kundernes muligheder for at få service og løsninger fra øverste hylde, som kommer hele vejen rundt om deres behov for rentabel udvikling og vedligehold af driftsanlæggene, fortæller KJ Klimatekniks administrerende direktør Allan Pedersen, der ser frem til at videreføre Munters i forvejen stærke brand.

Det er ikke mindst Munters portefølje af markedsledende kvalitetsløsninger, der får Allan Pedersen til at tro på gode salgsmuligheder for virksomhedens produkter. Munters har i mange år fokuseret på udvikling af innovative totalkoncepter indenfor klimasystemer til fjerkræbranchen, hvilket i den grad kompletterer KJ Klimatekniks forretning, pointerer han:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nedslidte produktionsfaciliteter og presset likviditet er hverdagskost i landbruget, og det stiller store krav til landmanden. I dét lys repræsenterer samarbejdet ikke blot en optimering af Munters' og KJ Klimatekniks egne salgsorganisationer. Det er i ligeså høj grad en styrkelse af kundernes muligheder for at få service og løsninger fra øverste hylde, som kommer hele vejen rundt om deres behov for rentabel udvikling og vedligehold af driftsanlæggene.

rich-media-1
Munters og KJ Klimateknik vil fremover arbejde sammen om bedre ventilation i kyllingeopdræt. Pressfoto.

Vækstambitioner

Netop service og vedligehold af produktionsapparatet er ifølge Nikolaj Bonvang Dalsgaard alfa og omega, hvis du vil drive et velfungerende landbrug. Sammen med hans kompagnon Andreas Damkjær Barsøe driver den unge landmand det økologiske kyllingeopdræt Skyttegården i Haderslev. Og med en produktion, der omfatter i alt seks stalde, er dyr nedetid og langsom service ikke en risiko, han tør løbe:

- Vi har hverken tid eller råd til upålidelige produktionsfaciliteter. Da vi byggede vores stalde, var vi derfor ikke i tvivl om, at vi ville have en ventilationsløsning, der var langsigtet og driftsoptimerende. Derudover gør det virkelig en forskel i dagligdagen, at leverandøren er kontaktbar, så vi altid har hurtig adgang til rådgivning og service, uanset hvad vi har brug for hjælp til. Det forklarer Nikolaj Bonvang Dalsgaard om ventilationsanlægget fra Munters, der blev monteret i Skyttegårdens stalde i 2017.

Ifølge business unit manager Hans-Henrik Pedersen har Munters en stærk ambition om at videreudvikle virksomhedens solide position, hvad angår nysalg, reservedels- og eftermarkedssalg samt services. Man er derfor gået kompromisløst efter en samarbejdspartner, der kan styrke brandet gennem lokalt forankret projektsalg og service.

- Vi har en klar målsætning om at fastholde vores fulde tilstedeværelse på markedet samtidig med, at vi trækker os fra direkte salg og service til de danske fjerkræproducenter. I den forbindelse skal der tages ligeså kærlig hånd om vores kunder som altid, og det kræver en kompetent samarbejdspartner med fødderne solidt plantet i det danske marked, siger han og fortsætter:

Specialiseret viden og høj service

Sådan lyder det fra Hans-Henrik Pedersen, der ikke er i tvivl om, at KJ Klimatekniks indgående branchekendskab vil kunne bane vejen for den høje service og support, der skal til for at sikre Munters' fortsatte succes på det danske marked. Han understreger desuden, at en af virksomhedens serviceteknikere nu indtræder i KJ Klimatekniks organisation, så kunderne også fremover kan trække på specialiseret faglig rådgivning og support.

- Fremover behøver vores kunder kun at henvende sig til KJ Klimateknik, og dermed forenkles både salgs- og serviceprocessen. For æg- og kyllingeproducenter betyder samarbejdet en stærk lokal forankring af den support-funktion, der er afgørende, når man investerer i ventilation og klimastyringssystemer, runder han af.

For Munters er samarbejdet et naturligt tiltag som følge af beslutningen om at flytte landbrugsdivisionens produktion fra Danmark til Tyskland. Formålet har i den forbindelse været at styrke virksomhedens produktportefølje, kundeløsninger og services gennem en konsolidering af forretningsenhederne.