Aldrig har så mange udlændinge arbejdet i Danmark. 384.000 havde sidste år job her i landet

Og nu viser de seneste tal, at udfordringen aldrig har været større. I 2018 havde 384.000 udlændinge job i Danmark. Et historisk højt antal.

Det er især i landbruget, i restaurationsbranchen og indenfor rengøring, at den udenlandske arbejdskraft fylder. I dag er cirka hver tredje ansatte indenfor landbrug, skovbrug og fiskeri udlænding.

Ifølge en opgørelse, som Dansk Erhverv har leveret til TV 2, er næsten hver tiende medarbejder i Danmark nu udlænding. Og andelen bliver større hvert år. Selv om der aldrig har været flere udlændinge på det danske arbejdsmarked, ser organisationen ingen tegn på en opbremsning.

- I forhold til andre lande er andelen af udlændinge på det danske arbejdsmarked ikke specielt høj. Og den kommer givetvis til at stige yderligere. For de her medarbejdere er helt nødvendige, hvis vi vil fastholde den økonomiske vækst, siger Peter Halkær, som er arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Erhverv til tv2.dk

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ifølge ham er der ingen øvre grænse for, hvor mange udlændinge, der kan arbejde i Danmark.

Hvert eneste år, siden det nuværende registreringssystem blev indført i 2011, er antallet af udenlandske medarbejdere steget.

- Der er ikke noget, der tyder på, at vi kommer til at se færre udlændinge komme hertil for at arbejde. Tværtimod, siger Jens Arnholz, som er arbejdsmarkedsforsker ved Forskningscenter for arbejdsmarkeds- og socialforhold ved Københavns Universitet til tv2.dk og fortsætter.

- Selv om det er blevet nemmere at få arbejde og tjene en ordentlig løn i eksempelvis mange af de østeuropæiske lande, er der stadig kommet flere hertil hvert eneste år, siger han.