Hvorfor er kvælstofudledningen ikke faldet? Sådan lyder spørgsmålet til ministeren.

Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd om, at kvælstofudledningen ikke er faldende, og at frivillige indsatser i Fødevare- og landbrugspakken ikke er gennemført.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udvalget har bedt ministeren om at forholde sig til de seneste tal fra Novana, Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur, der viser, at kvælstofudledningen ikke er faldende, og at de frivillige kvælstofreducerende indsatser i Fødevare- og landbrugspakken ikke er realiseret.

Samtidig har udvalget bedt ministeren om at redegøre for, om han mener, der er behov for nye tiltag for at opnå det fald i kvælstofudledningen, som var målet med Fødevare- og Landbrugspakken. Endelig har udvalget bedt ministeren om at oplyse, om ministeren vurderer, at Danmark fortsat overholder EU's Vandramme-, Nitrat- og Habitatdirektiver.

Udvalget henvises til artiklen: Alvorlig" advarsel fra EU får eksperter til at slå alarm, bragt på berlingske.dk 5. marts 2019.

Spørgsmålene til ministeren er stillet af Simon Kollerup (S), Søren Egge Rasmussen (EL), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV) og Trine Torp (SF).