I sidste uge tilbragt SF-formand Pia Olsen Dyhr en del af onsdagen på landet, da hun først besøgte et minivådområde og senere hørte om proteiner udvundet af græs.

- Jeg har landmænd i min nærmeste omgangskreds, og jeg er svært begejstret for det arbejde, de lægger for dagen. De bør få anerkendelse for deres arbejde. Og vi politikere skal sørge for, at de har nogle ordentlige rammer, så de kan hjælpe miljøet og naturen på den bedste måde, sagde Pia Olsen Dyhr (SF)

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Martin Merrild, formand for L&F, takker for Folketingets interesse for landbruget.

- Værdien af dialog med støvlerne i mudderet nær minivådområder er høj. Vi har uberettiget været en ordentlig tur rundt i mediemøllen i vinter, hvor vi blev kritiseret for ikke at levere på den kollektive indsats. Det passer ikke, og det skal vi sammen sørge for at modbevise. Det gør vi med politiker-besøgene, og det gør vi ved at søge om at etablere minivådområder, mener Martin Merrild.

Giv din konsulent et kald

- Jeg ved, at I er derude. I som gerne vil gøre en indsats, tage et ansvar, og synes I har et areal, der måske kunne bruges til et minivådområde. Skynd jer at få fat i jeres oplandskonsulent og få regnet på, om det er muligt. Så kan I komme med i årets ansøgning, der lukker 30. april, ellers går der et år, før chancen er der igen, opfordrer Martin Merrild.

- Mulighederne er gode, støtteordningen fornuftig, og vi viser offentligheden, vi vil de kollektive virkemidler. Og så er gevinsten i forhold til miljø og naturværdi på din egen bedrift klar. Det er nu, vi skal tage ansvar og gå efter at få så mange minivådområder bevilget som overhovedet muligt, siger Merrild.

I L&F er man glade for at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tog forslaget om at nedsætte en fælles task force med L&F, KL samt ministeriet til efterretning. I task forcen tager alle tre parter forslag med til, hvor man kan gøre det endnu bedre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I L&F arbejder vi særligt for større fleksibilitet mellem de kollektive virkemidler i de enkelte vandoplande. Vi ønsker også mere end én ansøgningsrunde om året af hensyn til flaskehalsproblemer både i Landbrugsstyrelsen og hos oplandskonsulenterne. Men allerede nu er rammerne ganske fornuftige, siger Martin Merrild.