BL-advokat Hans Sønderby Christensen kritiserer nu i skarpe vendinger Mijø- og fødevareministerens forsvar i sagen om kollektive virkemidler. Ifølge advokaten vil det være forvaltningsstridigt at sanktionere landbruget, sådan som ministeren nu lægger op til.

- Når landbruget ikke har modtaget 50.000 tons N, som var forudsat i landbrugspakken, savner det juridisk grundlag at kritisere for levering af kompenserende kollektive foranstaltninger, siger Hans Sønderby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at det vil være ulovligt, hvis ministerens udtalelser om sanktioner føres ud i livet.

- Det hviler på helt basal aftaleret. Hvis man ikke har leveret sin egen ydelse til tiden, kan man ikke sanktionere for ikke at modtage modydelsen, siger han.

Advokaten føjer til, at det er retsstridigt at rakke et erhverv ned.

- Alene vedblivende at referere til brudte forudsætninger kan vise sig retsstridige, når de savner hold i faglighed, siger Hans Sønderby, som refererer til ministerens udtalelser til flere medier.

Her forklarer Jakob ellemann-Jensen om sin følelsesmæssige reaktion, da han fandt ud af, at der ikke var gennemført det antal kollektive midler, som var forudsat i landbrugspakken, og ministeren lover i den forbindelse sanktioner over for landbruget.