Pia Olsen Dyhr tog i dag turen til Niels Gundtofts bedrift, der ligger mellem Fredericia og Vejle. Her skulle hun indvie hans nye minivådområde.

Onsdag lidt over middag fik Niels Gundtoft fint besøg af SF's formand Pia Olsen Dyhr og Landbrug & Fødevarers direktør Anne Arhnung. Anledningen var Niels Gundtofts nye minivådområde, som Pia Olsen Dyhr skulle stå for indvielsen af.

- Jeg har valgt at takke ja til at komme her i dag, fordi jeg er interesseret i, hvad vi sammen i landbruget kan finde på af gode miljøtiltag, som er med til at løse en af de helt store udfordringer, vi har - nemlig kvælstofudledningen til vores å- og vandløb. Når vi finder på noget, der sikrer, at det ikke havner der, men et andet sted, hvor det kan genbruges - så er det jo genialt, fortalte Pia Olsen Dyhr, og tilføjede;

- Jeg har landmænd i min nærmeste omgangskreds, og jeg er svært begejstret for det arbejde, de lægger for dagen - så de bør få anerkendelse for deres arbejde. Men det kræver jo, at vi sørger for, at de har nogle ordentlige rammer, så de kan hjælpe miljøet og naturen på den bedste måde, og at det bliver en del af deres arbejde, sagde Pia Olsen Dyhr, der oplevede et minivådområde for første gang.

Pia Olsen Dyhr indviede minivådområdet ved at hakke et drænrør over.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Anerkendelse af arbejdet

Det er ikke hver dag, at en landmands arbejde bliver anerkendt af en politiker, men i dag skete det altså for Niels Gundtoft, som har etableret minivådområdet, der ligger på hans ejendom mellem Vejle og Fredericia.

- Det er da spændende og sjovt at få besøg i forbindelse med indvielsen, fortalte Niels Gundtoft om vådområdet, der er 0,5 hektar.

- Vores konsulent forslog os at etablere minivådområdet, fordi vi har et areal, der egner sig godt til det. Jeg syntes, det kunne være fantastisk at hjælpe til med at passe på miljøet, så vi gik i gang i februar 2018, fortalte Niels Gundtoft.

Folk fra blandt andet kommunen, L&F og pressefolk var mødt op til dagens indvielse.

- Jeg synes, det er fint at vise vores minivådområde frem. Der skal jo laves mange flere, så det er vigtigt at kunne vise, at det er en god idé, som faktisk kan lade sig gøre, sagde Niels Gundtoft.

Skab tillid

Det er Landbrug og Fødevarer, der stod bag dagens arrangement af indvielsen. Derfor var direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, også mødt op.

- Der har været meget politisk fokus på etablering af minivådområder i forhold til Landbrugs- og fødevarepakken. Vi syntes derfor, at det var passende at få en politiker ud for at indvie et af de områder, som faktisk kommer i sving lige om et øjeblik. På den måde kan et bredt udvalg af politiske partier se, at der faktisk sker noget, og at vi gør noget i forhold til Landbrugs- og fødevarepakkens kvælstofindsats, fortalte Anne Arhnung, og fortsatte;

- SF har ligesom andre partier stærke holdninger til hele miljøområdet, så derfor valgte vi i denne omgang Pia Olsen Dyhr. SF spiller også en vigtig rolle i det fremtidige arbejde med miljøområdet, men som interesseorganisation vil vi gerne have så mange politikere med ud som muligt.

Ifølge direktøren for L&F er det vigtigt for både landmændene og politikerne at møde hinanden.

- Vi har været kede af hele debatten om landbrugspakken, hvor landbruget stod tilbage som skurke, der ikke vil levere. Det er vores opgave som organisation at vise, at landbruget faktisk gerne vil levere. Så det er vigtigt at få politikerne ud for at skabe tillid mellem samfundet og landbruget, sagde Anne Arhning og tilføjede;

- Når man kommer ud og ser det ved selvsyn, og landmanden får lov at komme til orde, giver det rigtig meget til den politiske snak fremadrettet.

Efterfølgende tog Pia Olsen Dyhr og Anne Arhnung videre til Foulum for at møde Lene Stødkilde-Jørgensen fra Aarhus Universitet og Erik Fog fra Seges, der begge arbejder med græsprotein til foder.