Maskinhandler Indkøbsringen frygtede det værste efter sommerens tørke, men regnskabet endte fornuftigt.

2018 blev ikke det økonomisk bedste år for Maskinhandler Indkøbsringen. Især tørken var dyr for virksomheden, som også tilpassede sig ved at nedlægge ti stillinger.

Omsætningen i MI endte på 365 millioner kroner med et overskud på 472.000 kroner.

-På grund af tørken valgte vi at sige, at det næste års tid i branchen bliver noget andet. Derfor måtte vi have en anden omkostningsstruktur. Det har allerede haft sin effekt, og det får stor effekt i det nye regnskab. Det vil se noget bedre ud i det nye regnskab,, siger adm. direktør Kristian Jakobsen, som forventer, at 2018-resultatet konverteres til et niveau mellem tre til fem mio. kr. i år.

Han er dog alligevel godt tilfreds med regnskabet, da man allerede i august og september kunne se, at det ville blive et svært år som følge af sommerens tørke.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kristian Jakobsen kan dog allerede nu sige, at 2019 bliver bedre.

- Vi har en stor ordrebeholdning, som vi har samlet op i efteråret og vinteren. . Det ser umiddelbart ud til, at stigningerne på svinekødet får en positiv effekt. Der står en rigtig god avl derude, selvom der er længe til høst. Men det kan resultere i et fornuftigt år, siger han.