Dal-Bo med speciale i redskaber og særligt stort sortiment af redskaber til tromling, stubbearbejdning, pakning og såbedstilberedning har rundet 2018 af med overskud på 2,7 millioner kroner.

Dermed kommer selskabet ud med et væsenligt mindre overskud end 2017, hvor virksomheden kom ud 8,8 millioner kroner, men det er der flere årsager til.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Som det fremgår af vores kommentarer i regnskabet, har vi haft omkostninger i forbindelse med ledelsesgenerationsskiftet og den generelle forberedelse til fremtiden, som har påvirket bundlinjen negativt. Ellers synes vi at 2018 har været et fornuftigt år for Dal-Bo, hvor vi solgte en smule mere end i 2017. I foråret havde vi særdeles travlt, og nåede derfor vores produktionsmaksimum. Vi valgte at prioritere leveringerne til kunderne højt, også selvom det kostede på effektiviteten at køre på maksimum. Så vi tjente ikke det vi skulle, men det var et bevidst valg for at kunne levere, siger direktør Carsten Abel.

Beskeden vækst

Han tilføjer om forventningerne til 2019.

- I 2019 budgetterer vi med en beskeden vækst, og en forbedring af resultatet til et mere normalt niveau. Vi ser her i foråret en ventet nedgang på enkelte markeder, men må generelt sige at vi er positivt overraskede over salget i Centraleuropa og i England. Så vi har igen haft et meget travlt forår. Vi ønsker at udbygge vores position yderligere, og i endnu højere grad hjælpe landmændene med at forbedre deres udbytte. Vi har derfor påbegyndt investeringer i forøget automatisering og endnu mere effektive produkter, og hæver vores kapacitetsgrænse stille og roligt. Og vi følger planen.Regnskabet for 2018 var på niveau med, det vi forventede, når vi tager de omtalte forandringer og investeringerne i fremtiden med i billedet. Så det medfører ikke nogen ændringer i planen, siger han.