Jesper Bach Nielsen, der er landbrugsmaskinmekaniker hos Sumas Suldrup Maskinforretning A/S har både været i Afrika og Australien og arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat, skriver Dansk Maskinhandlerforening i en pressemeddelelse.

Formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen siger ved overrækkelsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Kære Jesper. Nu er det dig, vi er kommet for at hædre her i dag. Du har gennem hele din læretid vist stor flid og engagement omkring din uddannelse. Du har udført alle opgaver med stor omhu og har sat en ære i at gøre dit arbejde perfekt, og du har aldrig stået tilbage for at yde en ekstraordinær indsats. På det menneskelige plan er du altid positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Og så udstråler du energi og glæde og har altid haft plads til at tænke positivt om andre, og derfor er du også vellidt blandt dine kollegaer. Nu havde jeg selv den store fornøjelse at møde dig i Tanzania i 2017 - og jeg tror helt sikkert, at der kom nogle fantastisk gode minder med hjem fra den tur."

Foredrag om oplevelser

Jesper bekræfter, at der er mange gode minder fra Tanzania turen:

- Jeg blev virkelig glad og stolt over at blive tilbudt at være en af fire lærlinge, som skulle til Tanzania i praktik i 5 uger. Vi oplevede utrolig mange spændende ting dernede. Det, der overraskede mig mest, var nok, at de ikke arbejdede så effektivt, som vi gør i Danmark. Der var for eksempel kun tre værktøjskasser til cirka 20 mand, så der gik meget tid med at vente på, at vi kunne få det værktøj, vi skulle bruge til at løse opgaverne, fortæller Jesper Bach Nielsen, og fortsætter;

- Men de er virkelig flinke dernede. Vi startede lidt som tilskuere, og de skulle lige se os an i forhold til, hvad vi kunne finde ud af. Der gik dog ikke lang tid, før de fandt ud af, hvad vi kunne, og så ville de også gerne lære af os, selvom vi stadig var lærlinge. Jeg føler faktisk, at vi gjorde en forskel, og det er da en god følelse.

Jesper har ved flere lejligheder holdt foredrag om sine oplevelser i Tanzania. Han har blandt andet været en tur i København og holde foredrag for Ulandssekretariatet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at komme ud og fortælle om, hvad vi har oplevet, og det vil jeg meget gerne gøre noget mere, siger Jesper.