I landbrugsmæssig forstand er Østjylland et knudeområde for dansk griseproduktion, og dette har fået alvorlige konsekvenser for erhvervet i 2018, skriver LandboForeningen Kronjylland i en pressemeddelelse.

- Både tørken og de ekstremt lave svinepriser har rystet vores område, siger formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian Jensen, der vil uddybe den alvorlige situation på foreningens generalforsamling den 14. marts i Søften.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vil også komme ind på hele polemikken omkring landbrugspakken og de frivillige ordninger, som påhviler landbruget at få sat i værk for at fastholde kvælstofudledningen.

- Her har en vis form for uretfærdighed ramt os i den offentlige debat, mener formanden, for mange landmænd er faktisk i gang med at etablere eller ansøge om at etablere minivådområder og andre foranstaltninger.

- Men ting, som offentlige myndigheder er blandet ind i, tager tid.

Christian Jensen vil også komme ind på den omdiskuterede drikkevandsproblematik.

- Med Århus i vores baghave kommer vi også til at diskutere drikkevand, siger Christian Jensen og peger på, at andre kommuner ligeledes er begyndt at røre på sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Generalforsamlingen starter i år med et formøde klokken 17. Her vil direktør Flemming Nør-Petersen, Landbrug & Fødevarer komme med et oplæg omkring fremtidens fødevareproduktion i lyset klimaudfordringerne og fortælle nærmere om Landbrug & Fødevarers klimaoplæg, der er lige på trapperne.

- På trods af de økonomiske skygger, som hviler over vores område, håber jeg, at vi får et spændende formøde og en god, konstruktiv generalforsamling, hvor mod på fremtiden vil skinne igennem, slutter han i pressemeddelelsen.