Overskuddet lyder på 2,1 millioner kroner for Agri Nords første år med et koncernregnskab. Hele overskuddet kommer medlemmerne til gode.

Regnskabet i Agri Nord for 2018 er gjort op, og resultatet er landet på et overskud på 2,1 millioner kroner, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Allerede efter sommerferien blev der hensat 750.000 kroner til tørkehjælp, som blev brugt henover sensommeren, og det resterende overskud på 1,4 million kroner udbetales nu til medlemmerne.

- 2018 har været et svært år for vores medlemmer. Afregningspriserne for mink og svin har været historisk dårlige og herudover ramte den værste tørke i mands minde erhvervet. Derfor er vi rigtig glade for at kunne hjælpe vores medlemmer både med tørkehjælp midt i krisen, men naturligvis også efterfølgende med udbetaling af det resterende overskud, siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.

Det er 4. år i træk, at Agri Nord udbetaler overskud til medlemmerne. I år svarer overskudsudbetalingen til 25 procent af medlemskontingentet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Agri Nord er en sund forening og forretning i balance med en stærk økonomi, en øget egenkapital og en meget stærk soliditet. Derfor er det rettidig omhu, at vi støtter vores medlemmer, siger formanden.

Den samlede bruttofortjeneste blev på 120,1 millioner kroner i 2018 mod 116,8 millioner kroner i 2017.

- Det er en pæn vækst i et konkurrencepræget marked, siger administrerende direktør Kim Koch.

Overskuddet på 2,1 millioner kroner er en stigning i forhold til 2017, hvor det var på 1,3 millioner kroner i 2017.

- Set i lyset af omfanget af vore investeringer, er det er tilfredsstillende resultat, siger direktøren.

Flere tiltag for medlemmerne

Udover tørkehjælp og overskudsudbetaling har Agri Nord investeret et tilsvarende beløb i ressourcer og opgaver til understøttelse af det politiske arbejde for Agri Nords medlemmer. Side 2 af 3

Blandt andet til en række høringssvar og rapporter, deltagelse i vand- og naturråd samt ikke mindst til forberedelse af bestyrelsesmedlemmerne, når de deltager i dialoger med myndigheder for medlemmernes skyld.

Herudover har Agri Nord investeret i en socialrådgiver, som er en del af medlemstilbuddet, og hun er allerede fuldt beskæftiget med rådgivning.

- Ligeledes har vi vores SOS-telefon, Den Røde Telefon, hvor medlemmerne 24/7/365 kan komme i kontakt med vores advokater, siger Carl Chr. Pedersen.

Udvikling

Forretningsmæssigt har Agri Nord investeret markant i digitalisering. Det er blandt andet i robot-teknologi, som Agri Nord har været den første rådgivningsvirksomhed i DLBR-systemet til at implementere, og det er i nye IT-systemer til optimering og modernisering af de faglige opgaver og processer.

Der er, som i Agri Nord, ligeledes investeret i datterselskaberne i såvel kompetencer som i ny teknologi til at kunne levere konkurrencedygtige services i fremtiden.

- Digitalisering er fremtiden og vi skal til stadighed kunne tilbyde vore medlemmer og kunder den nyeste viden og teknologi, således at vi kan være med til at understøtte landmanden i at opnå en bedre bundlinje, siger Kim Koch i pressemeddelelsen fra Agri Nord.

Forventninger til 2019

Forventningerne til 2019 er et stigende aktivitetsniveau.

- I Agri Nord oplever vi stor tilgang af nye kunder både indenfor økonomi, planteavl og økologi. Vores kampagner med A-holdet, hvor vi har nogle af landets bedste kompetencer, har affødt en stor kundetilgang. Vi kalder det rådgivning i verdensklasse. Det er ren jysk beskedenhed, siger Kim Koch.

Servido A/S, som leverer vikar- og hjemmeservice som Fritvalgs-tilbud hos en række kommuner, står således godt rustet til det kommende år med en række nye kompetencer og services.

Revice A/S, som er et erhvervsrevisionsselskab, står, efter en kompetence- og kvalitetsmæssig turn around godt styrket til at tage imod nye erhvervskunder i 2019, ligesom BK-Nord A/S har bidt sig fast som en seriøs leverandør af rådgivning indenfor byggeri til Erhverv, Landbrug og ikke mindst private.

Regnskabet præsenteres på Agri Nords generalforsamling tirsdag den 12. marts i Agri Nord Idrætscenter.