Vejle-Fredericia Landboforening har især fokus på EU.

Der kommer både luft under vingerne og bliver gravet i det helt nære, når Vejle-Fredericia Landboforening holder generalforsamling den 11. marts.

Generalforsamlingen starter med det traditionsrige Formøde, hvor venstres EU-kandidat Søren Gade er årets gæstetaler.

-Talen sætter fokus på EU's landbrugspolitik, som meget snart står foran en ændring, fortæller formanden for Vejle-Fredericia Landboforening Nis Hjort, der også har bedt Søren Gade komme specifikt ind på de muligheder, der er for dansk landbrug at påvirke processen.

-Vi kan jo ikke komme uden om, at EU's landbrugspolitik har alt afgørende betydning for os, så selvfølgelig vil vi gerne påvirke, mens vi kan, fastslår Nis Hjort, som i sin beretning tager et mere jordnært udgangspunkt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han vil vende landbrugets økonomiske situation, kvælstofproblematikken omkring Vejle Fjord og ikke mindst landmændenes ansvar og bidrag forhold til natur og miljø i bred forstand.

-Vi skal også tale om fremtid og klima både i forhold til de udfordringer, det giver, men også om de nye muligheder, det kan tænkes at bringe med sig, siger formanden, der lige har været på studietur til København og derfor sagtens kan berette om de CO2-tanker, der rører sig blandt de unge, veganerne og miljøpolitikere i hovedstaden.

Alle er velkomne til generalforsamlingen, som afholdes på hotel Munkebjerg. Formødet starter klokken 16.30.