Hos DMC ønsker de at opbygge tætte relationer og være kundernes foretrukne partner, når det gælder vejledning, køb, reparation og vedligehold af grej til landbruget, have og park.

Humøret er højt hos DMC i Jelling. En højrød og blankpoleret Massey Ferguson model 8740S 400 hk er netop på vej til at blive gjort klar til afhentning af Midtjydsk Maskinstation. Faktisk har maskinstationen i Brande købt to modeller 8740S

- Det er Massey Fergusons flagskib, og vi har netop solgt to styks til en af vores gode samarbejdspartnere. Nummer to bliver leveret i løbet af de næste par uger, fortæller Holger Skjoldemose, medindehaver af DMC.

Dansk Maskincenter, DMC, har et ønske om at være mere end blot et salgssted. 90 procent af virksomhedens aktiviteter er B2B med den absolutte hovedvægt på landbruget.

- For os er samarbejdet og relationerne vigtige. Vi dyrker relationerne til kunderne, alt det vi kan. Efter hvert salg tager vi på besøg hos den enkelte landmand og maskinstation for at følge op på deres erfaringer, fortæller Holger Skjoldemose.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Brugerkursus i AutoGuide

Som et eksempel på opbygning af relationer nævner han et kommende arrangement 27. februar, hvor DMC tilbyder sine kunder et brugerkursus i AutoGuide i både teori og praksis. I 2018 afholdt DMC også et kursus i såteknik i Horsens, Vejen og Sdr. Felding.

- Det er vigtigt, at kunden og medarbejderne ved, hvad de har med at gøre og kender maskinernes muligheder. Med den rette vejledning og kurser får de det bedste ud af produktet, siger Holger Skjoldemose.

DMC tilbyder kunderne hele pakken fra salg, service, opbygning og reparation. På værkstedet kan de også tilbyde forskellige individuelle løsninger, hvis kunderne har brug for det.

I 1994 fik Jelling full-line forhandling af Massey Ferguson. I 2003 blev Jelling Maskinforretning udnævnt til Agco-center og dermed fulgte forhandlingen af Fendt.

85 år med maskiner

DMC historie strækker sig tilbage til 2017, hvor Henning Lund Andersen, Rimmerhus Maskinforretning og Holger Skjoldemose, Jelling Maskinforretning A/S-Odder Diesel slog kræfterne sammen og overtog TBS i Toftlund. På den måde opstod DMC A/S som i dag tæller fire maskinforretninger, som drives fra fire forskellige byer i Jylland i Jelling, Odder, Toftlund og Rimmerhus.

- Vi er i dag én forretning med fire udsalgssteder. Servicen og mærkerne er de samme. Kunderne skal gerne opleve den samme ånd og tone, uanset hvilken lokalitet de benytter, siger Holger Skjoldemose.

Samarbejdet mellem de fire lokaliteter betyder, at DMC dækker kunder i cirka halvdelen af Jylland.

- Der bliver længere mellem landmændene, så vi bliver som maskinforretning nødt til at række længere ud geografisk, der skal jo et vist kundegrundlag til for at bære en forretning. Vi har en ambition om at kunne nå alle vores kunder inden for tre kvarter. Det er vigtigt for dem, at de kan regne med os, hvis de pludselig oplever nedbrud eller står med andre problemer. I sådan en situation er det fatalt, at hjælpen er tæt ved, siger Holger Skjoldemose.

Forretningen i Jelling har eksisteret siden 1934 stiftet af Henry Dupont. Holger og Karin Skjoldemose købte virksomheden i 1995. På de 85 år har forretningen haft tre lokationer centreret om Jelling og tre indehavere. Til næste år kan parret Skjoldemose fejre 25 år som virksomhedsejere. Holger som salgschef og Karin som økonomichef.

- Det går rigtig godt med sammenlægningen af de fire maskinforretninger. Vores fusion har været særdeles vellykket, både for os som indehavere, men også for kunderne, fortæller Holger Skjoldemose.

De to indehavere og afdelingslederne mødes hver sjette uge i ledergruppen rundt i de forskellige forretninger for at tage pulsen på markedet og drøfte fremtiden.

- Vi vil ikke vækste for at vækste. Som det ser ud lige nu, har vi ingen planer om flere udvidelser. Vi har i stedet fokus på at blive en endnu bedre samarbejdspartnere for vores kunder, siger Holger Skjoldemose.

I oktober inviterede DMC kunderne på fabriksbesøg hos Massey Ferguson i Beauvais i kombination med en hyggetur til Paris. Allerede nu er der planer om at gentage den succesfulde tur i løbet af 2019.