- For at blive "Årets Slagtekyllingeproducent" skal man have produceret kyllinger i hele 2018, og man skal have opnået en høj highscore i gennemsnit for samtlige hold kyllinger i løbet af året. Det har Niels og Kurt Kjærgaard, og det betyder, at prisen som Årets slagtekyllingeproducent 2018 går til dem.

Sådan lød det blandt andet formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort Jensen, da han i går på Fjerkrækongressen skulle udnævne ?Årets Slagtekyllingeproducent.'

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Kjærgaard og hans far Kurt Kjærgaard leverede sidste år otte hold slagtekyllinger fra en kyllingestald, der blev bygget i 1998:

-På trods af den lidt ældre stald har de opnået en gennemsnitlig highscore for de otte hold på 443, og en gennemsnitlig trædepudescore på kun to point. Det er et utrolig flot resultat, som de to kan være rigtig stolte over, sagde Martin Hjort Jensen og fortsatte:

- Og det er et godt fundament at arbejde videre på. Niels har sammen med sin kone, Ines, lige overtaget den anden halvdel af forældrenes ejendom med 80 Ha og en slagtekyllingeproduktion, så de har siden 1. januar i år stået alene med ansvaret for hele ejendommen.

En af hemmelighederne bag de flotte resultater er, ifølge Niels Kjærgaard, at de anvender en blanding af spagnum og spåner som strøelse, og lærer kyllingerne at skrabe i strøelsen allerede fra dag 0, hvor der lægges startfoder ud direkte i strøelsen - ikke på papir.

De daggamle kyllinger leveres af DanHatch, der bruges foder fra Brdr. Ewers, og kyllingerne slagtes på det tyske slagteri Rothkötter, når de er 31 eller 41 dage gamle. Stalden opvarmes med olie, og der anvendes varmeveksler.