Flemming Fuglede Jørgensen peger på, at BL kæmper mange kampe for at forbedre landmandsfamilier økonomiske muligheder og ikke mindst virkelyst

Bæredygtigt Landbrug har eksisteret i ni år og har ifølge formand Flemming Fuglede Jørgensen igennem alle årene protesteret mod snærende rammevilkår, ufaglig regulering og lovgivning, afgifter og skatter, konkurrenceforvridende vilkår og for lave afregningspriser fra samarbejdspartnere.

I sin beretning på foreninhgens generalforsamling onsdag på Bygholm Landbrugsskole uddybede han, hvorfor foreningen kæmper på de mange fronter.

- Det er Bæredygtigt Landbrug og ingen andre, der går forrest i kampen.

Flemming Fuglede Jørgensen

Han mener nemlig, at alle de forhold er med til at ødelægge landmandsfamiliernes økonomiske muligheder og virkelyst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Og vigtigst af alt: arbejdsglæde og livsglæde, sagde han.

Store sejre

Flemming Fuglede Jørgensen fremhævede i den forbindelse, at BL trods flere store sejre langt fra er i mål.

- Vi ved alle, at Bæredygtigt Landbrug vandt randzonerne, og fik mere gødning. Hovedopgaven er fremover at fastholde den livsvigtige gødning, sagde han.

Ifølge Flemming Fuglede Jørgensen kan BL samtidig notere mange mellemstore sejre i årets løb, både politiske, faglige og i retten - og ikke mindst i den daglige debat i medierne.

Katastrofal økonomi

- Jeg vil her slå fast: Jeg er meget stolt af Bæredygtigt Landbrugs indsats. Men katastrofen har vi jo desværre ikke kunnet afværge, sagde han og pegede på mange landbrugs dårlige økonomi.

- Mellem en fjerdedel og en tredjedel af de danske landbrug er insolvente, og mange lever kun videre på deres samarbejdspartneres velvilje. Dansk landbrug står i og vil i de kommende år stå i den mest dramatiske omlægning siden krisen i 1930'erne, sagde Flemming Fuglede.

- Det er Bæredygtigt Landbrug og ingen andre, der går forrest i kampen for landbruget og imod årtiers fejlagtige miljøreguleringer. Og vi bliver ved, sagde han.