Horsch kan nu levere en tredelt tank på producentens No-Till-såmaskine: Avatar.

SIMA: No-Till bliver mere og mere udbredt, og Horsch har de seneste år tilbudt en såmaskine til netop dette formål med ingen forudgående jordbearbejdning. Såmaskinen kalder Horsch for Avatar SD, hvor SD står for SingleDisc, og maskinen leveres i tre, fire, seks og otte meter arbejdsbredde.

På Sima 2019 præsenteres maskinen med en tredelt såkasse, hvor man har mulighed for såning af tre forskellige afgrøder i hver sit såskær i hver sin sådybde.

- Med forreste række skiveskær kan der eksempelvis sås hestebønner eller kløver og med bagerste skiveskær sås vinterraps. Den tredje tank kan så udnyttes til samtidig placering af gødning - mulighederne er mange for den kræsne bruger, fortæller Arne Gejl, marketingschef hos Stroco-Agro, som er den danske Horsch importør i Danmark.

Maskinen er udstyret med to fordelere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I NoTill principperne udsås der ofte flere afgrødetyper i samme overkørsel efter Companion Planting principperne, fortæller den danske marketingschef.

Første solgt

Arne Gejl fremhæver Avatar SD, som en maskine, der kan så alle type afgrøder direkte i ubearbejdet jord:

- Ved hjælp et kraftigt enkeltskær der skånsomt arbejder i jorden uden at lave jorden sort og dermed sikre, ingen eller minimal nyfremspiring af græs og frøukrudt efter forudgående nedvisning.

- Rækkeafstanden på Avatar maskinerne er med 16,7 centimeter tilpasset vesteuropæiske forhold, påpeger Arne Gejl, som også kan oplyse, at den første maskine allerede er solgt i Danmark.

rich-media-1
Ruminddelingen er 60, 30 og 10 på Avatar.

Trippel-tanken på Avatar 3.16 SD og 4.16 SD rummer 3.800 liter. På Avatar 6.16 SD og 8.16 SD rummer trippel tanken 5.000 liter. Begge tanke er opdelt i forholdet 60:30:10

Maskinen som kommer til Danmark er en Avatar 6.16 SD med trippel-tank.