Landbo Limfjord inviterer til introduktionsmøde om præcisionslandbrug i praksis.

Den 12. februar åbner Landbo Limfjord dørene op for introduktionsmøde om præcisionslandbrug i praksis, oplyses der i en pressemeddelelse.

På planteavlsområdet er der kommet mange nye spændende muligheder for viden og graduering i den enkelte mark. Der er nu adgang til detaljerede satellitbilleder ugentligt i vækstsæsonen, og sammen med klimastationer og egen viden i marken, giver det nye muligheder for mere præcis tildeling af gødning og hjælpestoffer i den enkelte mark.

Traktor og høstmaskiner opsamler også mange informationer i markerne, og når viden fra maskiner, satellitter og landmandens egen viden samles med klimadata, har vi grundlaget for præcisionslandbrug.

- På mødet vises landmændene, hvordan de finder nye data for deres egen marker via satellitdata. Herefter fortolker vi data og viser, hvordan de kan bruges i praksis til mere præcis styring af delområder i markerne, fortæller Sven Erik Pinstrup, der er planteavlskonsulent hos Landbo Limfjord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Svend Erik fortæller videre, at man faktisk kan komme ret langt, uden at lave store investeringer i nye maskiner. Mange eksisterende maskiner kan faktisk opgraderes for rimelige penge, så man ikke behøver at købe nye maskiner for at begynde at udnytte den nyeste viden på planteavlsområdet.

Mange landmænd, der er begyndt at lave elektronisk registrering i markerne har allerede oplevet, at der er nye spændende muligheder i marken, og nu skal "big data på maskiner og satellitter" omsættes til mere præcis styring af de forskellige områder i markerne.

På mødet kommer vi både omkring teori og praksis, og det er faktisk muligt at få filer med hjem til traktorcomputerne, og alle interesserede er velkommen, skriver Landbo Limfjord.