Små 3,3 milliarder kroner lyder overskuddet på hos Deere & Company, selskabet bag John Deere, i koncernens første kvartal (afsluttet 29. januar) af dets skæve regnskabsår.

Det er en enorm forbedring i forhold til samme periode sidste år. Her lød nettoresultatet på et bragende underskud på godt 3,5 milliarder kroner. Det store underskud kom dog på grund af en skatteændring. Korrigeret for denne, ville amerikanerne have haft godt 2,9 milliarder kroner i plus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed kan man alligevel se en fremgang på omkring 400 millioner kroner efter skat til Deere & Company i første kvartal i år - en stigning på 13 procent.

Omsætning har taget et spring i samme størrelsesorden. 15 procent er man gået frem - fra 45,7 milliarder kroner til 52,7 milliarder kroner.

Overskuddet faldet på landbrug

Maskiner til landbrug og det grønne segment tegner sig naturligvis fortsat for størstedelen af Deere & Companys forretning. Men selvom omsætningen på området steg med 2,9 milliarder kroner til samlet 30,9 milliarder kroner, så faldt nettoresultatet.

Faldet var på godt en kvart milliard kroner. Et overskud kunne amerikanerne dog stadigvæk præsentere, som er på 2,3 milliarder kroner.

Det faldende overskud kommer blandt andet på baggrund af højere produktionsomkostninger, garantirelaterede udgifter og større udgifter i forbindelse med forskning og udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salget på entreprenør- og skovbrugsmaskiner er steget med 31 procent. Det må siges at være en pæn stigning, men det blegner sammenlignet med overskuddet efter skat på især entreprenørdelen af forretningen.

Det lyder nemlig på en frermgang på 616 procent. Overskuddet lød på 1,5 milliarder kroner. Tallene er dog svære at sammenligne mellem de to år. I første kvartal af Deere & Companys forrige regnskabsår, var Wirtgen Group kun med i ligningen i en enkelt måned mod alle tre i det netop afsluttede kvartal.